معاون سازمان حفاظت محیط زیست:

طرح انتقال آب راه حل پایداری برای رفع مشكل كم آبی نیست

طرح انتقال آب راه حل پایداری برای رفع مشكل كم آبی نیست به گزارش پرشین رز، به نقل از ایرنا معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: طرح های انتقال آب میان حوضه ای راه حل پایدار برای مرتفع ساختن مشكل كم آبی یك منطقه نیست.


كاوه مدنی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا درباره طرح های انتقال آب بین حوضه ای در كشور همچون طرح انتقال آب كارون و انتقال آب دریای خزر اظهار نمود: به نظر من انتقال آب یك راه حل پایدار برای مشكل كم آبی یك منطقه نیست و حوضه مقصد را تشنه تر می كند.
وی تصریح كرد: در صورت نبود صرفه جویی در حوضه مقصد، اجرای طرح های انتقال آب غلط است.
مدنی افزود: در عین حال، این مساله به آن مفهوم نیست كه حوضه مبدا مصرف بی برنامه و بی رویه آب داشته باشد، نمونه آن پدیده ای است كه اكنون در خوزستان شاهد آن هستیم كه سوءمدیریت آب در این استان سبب خشك شدن تالاب ها و بروز مشكلاتی شده كه حل آنها دشوار است.
این پژوهشگر حوزه آب درباره برخی انتقادات مطرح شده از مواضع سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه اجرای طرح های انتقال آب، تصریح كرد: نظر من درباره مسائل آب و محیط زیست نسبت به گذشته تغییری نكرده و همه آنها به صورت مقاله علمی انتشار یافته است.
وی با بیان این كه رسانه ها باید برای رفع سوتفاهم ها و روشنگری افكار عمومی در این زمینه اقدام نمایند، اظهار داشت: پروژه هایی در كشور بدون استعلام از سازمان حفاظت محیط زیست و یا حتی پیش از اعلام نظر این سازمان اجرا می شود، به گونه ای كه نظر این سازمان نمی تواند از اجرای طرح جلوگیری كند.
مدنی اضافه كرد: سازمان محیط زیست متولی صدور مجوز احداث طرح های عمرانی همچون راهسازی و انتقال آب نیست بلكه طرح های پیشنهادی را بررسی نموده و درباره آنها اعلام نظر و یا شروطی را برای اجرای آنها اعلام می كند.
وی اظهار نمود: بعنوان نمونه وزارت نیرو بدون در نظر گرفتن توان حوضه، برای یك طرح انتقال آب تخصیص 200 میلیون مترمكعبی در نظر گرفته است در حالیكه آن منطقه از نظر آبی ورشكسته به شمار می آید و اجرای طرح انتقال آب به هیچ وجه ممكن نیست؛ در این صورت سازمان محیط زیست طرح را بررسی و شروطی را برای اجرای آن تعیین می كند.
مدنی با بیان این كه یك مكاتبه اداری به منزله صدور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست نیست، تصریح كرد: طرح انتقال آب كارون به رفسنجان (موسوم به ونك سولگان) از سال ها قبل مطرح است و سازمان حفاظت محیط زیست تابحال مجوزی برای آن صادر نكرده است.
وی درباره طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان هم اظهار داشت: موافقت سازمان حفاظت محیط زیست برای این طرح مشروط بوده و توجیه اقتصادی، عدم شیرین سازی آب و عدم استحصال نمك در سواحل باید برای این طرح مطرح شود و وزارت نیرو باید برنامه های خویش را مرتبط با این طرح شرح دهد.
طرح های انتقال آب میان حوضه ای مخالفت كارشناسان و فعالان محیط زیست را به دنبال داشته است. این انتقادات بخصوص در ماه های اخیر به طرح انتقال آب كارون به فلات مركزی و طرح انتقال آب خزر به سمنان مطرح شده است.
طرح دو فوریتی اجبار دولت به توقف طرح های انتقال آب و سدسازی روز گذشته سه شنبه به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم شد و یكشنبه گذشته هم 20 نماینده مجلس شورای اسلامی در تذكر كتبی، ضمن مخالفت با طرح های انتقال آب خزر، خواهان جلوگیری از اجرای این طرح ها شدند.
دكتر كاوه مدنی هم اكنون استاد مركز سیاست محیط زیست كالج سلطنتی لندن و استاد مدعو دانشكده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شهریور 1396 بعنوان معاون سازمان حفاظت محیط زیست ایران منصوب گردید.


 

1396/11/04
18:42:17
5.0 / 5
5220
تگهای خبر: آب , حفاظت , محیط زیست , كم آبی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه