بازدید معاون سازمان محیط زیست از كانون بوی بد اطراف فرودگاه امام

بازدید معاون سازمان محیط زیست از كانون بوی بد اطراف فرودگاه امام پرشین رز: معاون سازمان محیط زیست به همراه مدیركل محیط زیست استان تهران از مركز دفن زباله های تهران در كهریزك و چندین كانون تولید بوی تعفن و فاضلاب های جاری و آلوده بازدید نمودند.



به گزارش پرشین رز به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه تلاش های سازمان حفاظت محیط زیست با هدف تأمین تمهیدات لازم به منظور ساماندهی پسماندهای خانگی، روان آبهای درون و برون شهری، پساب های تولیدی در كانون های جمعیتی و شهری آلایندگی های جاده تهران – قم، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست به همراه مدیركل استان تهران و تعدادی از كارشناسان ذیربط روز گذشته از مركز دفن زباله های تهران واقع كهریزك و چندین كانون تولید بوی تعفن و فاضلاب های جاری و آلوده در شهرستان های واوان، رباط كریم و ری همینطور مسیر فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) و تصفیه خانه فاضلاب شهرستان بازدید به عمل آوردند.
كریم شافعی در انتها بازدید خود تصریح كرد: قانون مدیریت پسماند در شهر تهران بدرستی اجراء نمی گردد شهرداری تهران مكلف بوده است تا آخر سال ۱۳۹۳ با اجرای برنامه تفكیك زباله از مبدأ كلیه پسماندهای شهری را به صورت مكانیزه جمع آوری و با رعایت اصول و قواعد بهداشتی به مراكز فرآوری، تولیدكود، تولید انرژی و بهره برداری از منابع پسماند انتقال دهد ولی متأسفانه اكنون مشاهده می گردد كه اولاً شهرداری تهران به تكلیف خود در خصوص اجرای برنامه تفكیك زباله از مبدأ عمل نكرده است و فقط مدعی است كه دردو یا سه منطقه به صورت آزمایشی در حال اجراست و ثانیاً انتقال زباله ها به مركز كهریزك بدون رعایت كامل اصول بهداشتی است بطوری كه زهرآبه پسماندها از كامیون ها جاری و تا رسیدن به مقصد، مسیر انتقال پسماند را آلوده می كند. ثالثاً از مجموع بالغ بر هشت هزار تن زباله تولیدی روزانه در شهر تهران كمتر از ۲۰۰ تن آن در فرآیند صنعتی قرار گرفته است و مابقی آن ها در این منطقه دپو و زهرآبه های آن به طور فاجعه باری، خاك و آبهای زیر زمینی منطقه و هوا را به شدت آلوده ساخته است.
وی اضافه كرد: سازمان محیط زیست ضمن اعلام اخطار به تمامی مسئولان محترم ذیربط تاكید دارد كه مبحث ساماندهی پسماند در كشور به صورت اعم و در شهر تهران به صورت اخص نیازمند عزم و اراده همگانی است. واقعیت این است كه پسماندها سلامتی و بهداشت انسان، طبیعت و جانوران را به مخاطره جدی انداخته است و با فوریت و جدیت و برنامه ریزی دقیق و زمان بندی شده در مدت كوتاهی باید ساماندهی گردد وی از شهردار تهران، وزیر محترم كشور خواست كه شخصا از محل بازدید و چاره اندیشی كنند.
شافعی ادامه داد: از تعدادی ازكانونهای تولیدآلودگی و بوی متعفن در راه جاده تهران-قم بازدید به عمل آمد. گرچه با تذكرات و پیگیریهای استاندار محترم و اداره كل محیط زیست استان تهران چند واحد كشتارگاهی و دامداری اقداماتی در جهت احداث و راه اندازی تصفیه فاضلاب صنعتی و دامی به عمل آورده اند و نشانه هایی از بهبود اوضاع به چشم میخورد ولی لازم است مبحث اجبار به احداث تصفیه خانه فاضلاب در دستور كاربهره برداران و دستگاههای اجرایی نظارتی قرار گیرد.
وی تاكید كرد: آلودگیهای این منطقه محدود به واحدهای دامی و صنعتی و كشتارگاهها نیست بلكه جریان فاضلابهای شهری در این حوزه از دیگر دلایل اصلی آلودگی آب و خاك و طبیعت و هواست و شركت آب و فاضلاب استان تهران در این خصوص تاكنون كوتاهی كرده و می بایست با فوریت و جدیت نسبت به جمع آوری فاضلابهای جاری در منطقه و ساماندهی آنها اقدام نماید.
شافعی در ارتباط با فاضلاب شهرستانهای بهارستان، رباط كریم، واوان هم اظهار داشت: جاری بودن فاضلابهای این شهرها یك فاجعه زیست محیطی است آنچه كه ما در این جغرافیا مشاهده میكنیم قلب انسان را به درد می آورد. چگونه می توان پذیرفت كه در كنار ام القرای اسلامی فاضلابهای خانگی در شهرها جاری باشند این آبهای كثیف و آلوده عرصه طبیعی منطقه را به فساد و آلودگی كشیده است. عده ای كشاورزی كنند، عده ای دیگر دام و حیوانات خویش را سیراب كنند و محصولات زراعی و دامی آنها را مردم عزیز منطقه مصرف كنند؟
معاون سازمان محیط زیست تاكید كرد: سازمان حفاظت محیط زیست نمیتواند از این خطاها چشم پوشی كند.
وی از شركت آب و فاضلاب استان تهران خواست كه تكمیل تصفیه خانه فاضلاب واوان را در اولویت برنامه های خود قرار دهند و از وزیر نیرو هم درخواست نمود كه شخصاً از منطقه بازدید كند تا به عمق گرفتاریهای منطقه بیشتر پی ببرد و دستورات لازم را صادر كند.
وی در انتها خاطرنشان كرد: برای كمك به حل این معضلات با دستور رئیس محترم جمهور امسال ۷۰ میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان برنامه وبودجه تخصیص داده شده است ولی این اعتبار كافی نیست و لازم است سازمان برنامه و بودجه كشور اعتبارات بیشتری برای رفع آلایندگی ها و آلودگی های منطقه اختصاص دهد.

1397/04/02
21:50:35
5.0 / 5
4599
تگهای خبر: آب , آلودگی , حفاظت , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه