نایب رییس انجمن هیدرولیك ایران:

میانگذر تاثیر قطعی بر روی تبادل آب دریاچه ارومیه دارد

میانگذر تاثیر قطعی بر روی تبادل آب دریاچه ارومیه دارد به گزارش پرشین رز نایب رییس انجمن هیدرولیك ایران اظهار داشت: بطور قطع جاده میانگذر دریاچه ارومیه بر روی تبادل و جریان آب سطحی بخش شمالی و جنوبی دریاچه تاثیر داشته است.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مهدی یاسی روز چهارشنبه در نشست بررسی اثرات جاده میانگذر شهید كلانتری بر خشكی دریاچه ارومیه اضافه كرد: نسبت به خشكی دریاچه ارومیه نمی توان به یك استدلال كمی برسیم آنهم اینكه میانگذر به تنهایی تاثیر داشته است، رسیدن به چنین نتیجه ای نیازمند بررسی و تحقیقات بسیار دقیقی است.
وی تصریح كرد: دریاچه ارومیه در كنوانسیون رامسر ثبت شده و این برای كشور تكلیف بوجود می آورد تا از آن حوضه آبی محافظت كند؛ ازاین رو اینكه بخواهیم در اجرای مصوبات و برخی تصمیم ها كوتاهی نماییم و بگوییم مثلا الان دریاچه آب ندارد و تا آبدار شدن آن صبر كنیم؛ قابل قبول نیست.
وی تصریح كرد: برخی فعالیت ها را مجبور هستیم در پیكره دریاچه انجام دهیم كه البته باید تمام آنها مطابق با ضوابط زیست محیطی و قوانین كنوانسیون رامسر باشد.
یاسی اظهار داشت: بر مبنای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه مقرر است مصرف آب در بخش كشاورزی تا 40 درصد كاهش پیدا كند، در واقع سیاستگذاری دولت این است كه مصرف آب را كم كند، برای رسیدن به آن 40 درصد باید 20 تا 40 درصد آب در رودخانه ها جاری شود.
وی اضافه كرد: دریاچه ارومیه هویتی است كه اگر آب به آن برسد نشان داده است كه مشكلات را بالا دست حل كرده ایم و آب را به دریاچه رسانده ایم.
وی با اشاره به برخی بهانه ها در جهت احیای دریاچه تصریح كرد: اینكه دریاچه باید احیا شود و فعالیت ما باید در جهت احیای آن باشد هدفی است كه نباید هیچ تردیدی داشته باشد.
نایب رییس انجمن هیدرولیك ایران به طراحی های اولیه میانگذر دریاچه ارومیه اشاره نمود و اظهار داشت: در طراحی های اولیه كه به صورت سنتی انجام شد برای میانگذر سه دهنه در نظر گرفته بودند كه یكی ابتدا هزار و 500 متر بود كه بعد به هزار و 300 متر كاهش پیدا كرد و دو دهنه 500 متری به صورت جداگانه در یال غربی و شرقی در نظر گرفته شده بود؛ همینطور بادگیری برای تامین برق پل طراحی شده بود.
وی اضافه كرد: اما در اجرا دهنه به هزار و 200 متر كاهش پیدا كرد و بقیه به صورت خاكریز اجرا شد؛ همینطور بادگیر هم حذف شد و میانگذر دریاچه ارومیه تنها پلی است كه سیستم روشنایی ندارد.
یاسی افزود: هر چه تحقیقات در زمینه تاثیر میانگذر بر خشك شدن دریاچه ارومیه پیش رفت بر ناكافی بودن این باز شدگی پل در قالب دهانه بیشتر اعتراف شد، ازاین رو گردش آب بخش شمالی و جنوبی به هم خورد در حالیكه باید به صورت طبیعی گردش داشته باشد.
وی اظهار داشت: همینطور تاثیری كه میانگذر بر روی كیفیت آب و شاخص های زیستی دریاچه و منطقه داشته حدودا قطعی است، همینطور مطالعات نشان داده تاثیر آن بر كیفیت آب از لحاظ شوری و تراكم آرتمیا در بخش شمالی و جنوبی قابل ملاحظه است.
نایب رییس انجمن هیدرولیك ایران به راهكار آن اشاره نمود و اضافه كرد: بازگشایی پل برای تبادل آب میان بخش شمالی و جنوبی ضروری می باشد و بر آن تردیدی وجود ندارد؛ البته این كار به تنهایی تاثیر مستقیم بر حل بحران دریاچه ندارد اما بر اكوسیتسم دریاچه تاثیر مثبت داشته و در جهت كاهش بحران عمل خواهد نمود.
وی با اشاره به اینكه برخی نهادهای مرتبط معتقدند باید آب به دریاچه برگردد تا كارهای بازگشایی صورت گیرد اظهار داشت: خشك بودن دریاچه فرصتی است برای اجرای این راهكار چون فرض بر این است كه آب دریاچه باید به تراز مناسب خود برسد چونكه این اعتقاد ستاد احیا و اعضای همكار است.
علمی 9014**1440


1397/09/07
21:09:55
5.0 / 5
4494
تگهای خبر: آب , باد , بحران , برگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه