مدیركل منابع طبیعی خوزستان:

مالچ پاشی در مناطق حفاظت شده خوزستان صورت نمی گیرد

مالچ پاشی در مناطق حفاظت شده خوزستان صورت نمی گیرد به گزارش پرشین رز اهواز ـ مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان اظهار داشت: در مناطق حفاظت شده محیط زیست تحت هیچ شرایطی مالچ پاشی انجام نشده است.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، علیرضا جمشیدیان قبل از ظهر یكشنبه در نشست خبری هفته منابع طبیعی اظهار نمود: برنامه های هفته منابع طبیعی هر ساله از ۱۵ اسفند تا ۲۱ همین ماه اجرا می شود كه با عنایت به روزشمار هفته برنامه ریزی شده اند.
وی اضافه كرد: نخستین روز هفته به نام ملی درختكاری است كه در این روز یگان حفاظت، عملیات نمادین اطفای حریق در جنگل دست كاشت غیزانیه اجرا می كند. علاوه بر این در این روز كارگاه آموزشی قانون منابع طبیعی برای قضات برگزار می گردد. روز دوم به نام منابع طبیعی، مردم، احیا و توسعه جنگل ها و مراتع نام گذاری شده كه در آن كشت نهال در منطقه ریزگردها مختص خانواده منابع طبیعی و اصحاب رسانه صورت می پذیرد. روز سوم هم به نام منابع طبیعی، مردم، ائمه جمعه و جماعات خواهد بود و مانور كاروان سبز، توزیع نهال مجانی در مصلای نماز جمعه و دیدار با نماینده ولی فقیه خوزستان و سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه همچون برنامه های این روز است.
مدیركل منابع طبیعی خوزستان خاطرنشان كرد: روز چهارم به نام منابع طبیعی، مردم، حفاظت و حمایت است كه برگزاری جشن درختكاری در منطقه مشخص شده ریزگرد جنوب شرق اهواز با حضور كلیه مسئولان استانی، سازمان های مردم نهاد و عموم مردم و اجرای مراسم نمادین درختكاری در این روز برگزار می گردد و در روز پنجم به نام منابع طبیعی، مردم، آبخیزداری و مقابله با سیل و خشكسالی هم در شهرستان اندیمشك یكی از پروژه های آبخیزداری را اجرا خواهد شد.
جمشیدیان افزود: روز ششم به نام منابع طبیعی، مردم، بسیج و همیاران طبیعت است و غرس نهال به صورت نمادین در پادگان، سپاه و ارتش با حضور همیاران طبیعت انجام می شود و در روز آخر هم به نام منابع طبیعی، مردم، مجامع علمی و دانشگاهی نامگذاری شده كه برای این روز هم برگزاری یك سمینار علمی در نظر گرفته شده و از جامعه هدف برای عرضه مقالات علمی در حوزه منابع طبیعی آبخیزداری دعوت شده است.
وی با اشاره به اینكه حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی رسالت كلی سازمان منابع طبیعی است، عنوان كرد: حفاظت از عرصه های منابع طبیعی (لزوم حفاظت از داشته های جنگلی و مرتعی و عرصه های طبیعی)، تثبیت مالكیت در چارچوب كاداستر و حدنگاری، آبخیزداری، مجموع عملیات بیولوژیك، بیومكانیك برای حفاظت از خاك، پیشگیری از فرسایش و حفاظت از آب های زیرزمینی كه در نهایت منجر به كنترل سیل می شود همه همچون وظایف سازمان هستند.
مدیركل منابع طبیعی خوزستان افزود: بیابان زدایی یكی دیگر از وظایف سازمان است كه از بیابان زایی و جلوگیری و منجر به تثبیت شن های روان و كنترل كانون های گرد و غبار می شود.
جمشیدیان با اشاره به اینكه وسعت كل منابع طبیعی استان خوزستان ۶.۴ میلیون هكتار است، بیان كرد: از این مساحت یك میلیون هكتار جنگل طبیعی و دست كاشت داریم كه ۹۵۰ هزار هكتار آن جنگل طبیعی زاگرس در همجواری با استان های لرستان، كهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و در ۶ شهرستان شمال استان هستند و عمده درختان بلوط، بنه و كلخونگ را دارد.
وی با اشاره به وجود ۲.۴۰۸ میلیون هكتار مراتع در خوزستان خاطرنشان كرد: یك میلیون و ۲۵۰ هزار هكتار اراضی بیابانی یا تپه های شنی در خوزستان داریم كه در ۱۱ شهرستان واقع شدند.
حضور منابع طبیعی خوزستان در ۸۰ درصد عرصه استان
مدیركل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به حضور این اداره كل در ۸۰ درصد عرصه استان اظهار نمود: از سال ۸۱ و ۸۲ بحث گرد و غبار در خوزستان به صورت كم شروع و این پدیده در سال ۹۵ با شدت بسیار زندگی مردم را تحت شعاع قرار داده و كلیه مقامات كشوری و مقام معظم رهبری از این واقعه متأثر شدند؛ به واسطه همین شدت پدیده در سال ۹۵ كلیه مسئولان و دستگاه ها تلاش كردند تا اعتباراتی را برای ساماندهی بحث ریزگرد تخصیص دهند و از این سال اقدامات خوبی را برای كنترل كانون های گرد و غبار انجام دادیم.
جمشیدیان با اشاره به اینكه عرصه گرد و غبار با مساحت ۳۵۰ هزار هكتار در هفت كانون فوق بحرانی شناسایی شده كه از نقطه صفر مرزی چذابه شروع و تا هندیجان ادامه دارد، اظهار داشت: بزرگترین كانون فوق بحرانی در جنوب شرق اهواز با ۱۱۲ هزار هكتار است و در سال ۹۵ و ۹۶ عمده كارها را برای همین منطقه انجام دادیم.
وی با اشاره به تداوم عملیات بیولوژیك و جنگل كاری در منطقه فوق بحرانی جنوب شرق اهواز بیان كرد: در بعضی نقاط تپه های ماسه ای و شن های روان عملیات مالچ پاشی انجام می شود؛ بعضی از عملیات های اجرایی كه برای كانون های ریزگرد پیش بینی شده مالچ پاشی است كه در نقطه صفر مرزی در شهرهای دشت آزادگان، شوش و اهواز در حال اجراست.
مدیركل منابع طبیعی خوزستان با تاكید بر اینكه برای كنترل كانون های خارجی به توافقات بین المللی نیاز داریم، عنوان كرد: به خاطر بارندگی های خوب امسال تمام محدوده های بحرانی و فوق بحرانی مرطوب و گرد و غباری از آنها بلند نشده، ازاین رو برای مهار ریزگردها در مورد تخصیص آب و مدیریت منابع آب هم باید كار كرد.
جمشیدیان اظهار نمود: با عنایت به بافت خاك، برخی خاك ها شور و قلیایی هستند و نمی توان عملیات كاشت نهال را در آن انجام داد.
وی در مورد یگان حفاظت و كمبود نیرو برای محیط بانی بیان كرد: برای هر پنج هزار هكتار جنگل به یك جنگلبان و برای هر ۱۰ هزار هكتار مرتع به یك قرقبان نیاز است، یعنی با این وجود برای خوزستان به ۴۵۰ نیرو نیاز داریم كه فعلاً فقط ۴۵ نفر هستند.
مالچ پاشی یك كار تحقیقاتی است
مدیركل منابع طبیعی خوزستان در مورد مالچ پاشی با اشاره به اینكه همه كارها را بر مبنای تحقیقات انجام شده مراكز تحقیقاتی انجام می دهیم، اظهار داشت: مالچ پاشی یكی از راهكارهای مؤثر است و هیچ مركز تحقیقاتی در كشور آنرا رد نكرده است.
جمشیدیان با اشاره به اینكه مركز تحقیقات مالچ كه در سازمان حفاظت از محیط زیست مستقر است و خودشان مزایا و یا مضرات آنرا تصویب می كنند، اضافه كرد: ساكنان عرصه های محدوده شن های روان باید مورد سوال واقع شوند تا محاسن مالچ پاشی قابل لمس باشد، مثلاً در روستای الباجی داخل سه یا چهار دهه اخیر روستا سه یا چهار بار پیش از مالچ پاشی جابجا شده است.
وی تاكید كرد: در مناطق حفاظت شده محیط زیست تحت هیچ شرایطی مالچ پاشی انجام نشده است؛ اگر محدوده شن های روان با كمتر از ۱۰ درصد پوشش گیاهی باشد مالچ پاشی انجام می دهیم ولی برای محدوده های با بالای ۱۰ درصد پوشش گیاهی این كار را انجام نمی دهیم.
مدیركل منابع طبیعی خوزستان خبر داد: مناطق حفاظت شده در حال تحویل به محیط زیست هستند و در چند شهرستان مثل دزفول، دشت آزادگان و شوش هم كار به اتمام رسیده است.
جمشیدیان اظهار نمود: امسال طرح جامعی را در مورد احیای جنگل های زاگرس و پیشگیری از زوال آنها تهیه و برآورد اولیه هزینه هم انجام شده است؛ سیاست گذاری سازمان به این سمت می رود كه زاگرس را از آفات، بیماری و خشكیدگی حفاظت كند، قول تأمین اعتبار از صندوق توسعه ملی را داده اند.

1397/12/13
13:44:17
5.0 / 5
4413
تگهای خبر: آب , آزاد , بارندگی , بحران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه