خسارت ۱۰۰ میلیارد دلاری فرسایش خاك در سیلاب اخیر

خسارت ۱۰۰ میلیارد دلاری فرسایش خاك در سیلاب اخیر پرشین رز: یك عضو هیئت علمی پژوهشكده حفاظت خاك اظهار داشت: برمبنای شاخص جهانی، خسارت سیل اخیر فقط در حوزه فرسایش خاك نزدیك به ۱۰۰ میلیارد دلار است كه در شرایط فعلی به سبب بحران های دیگر نادیده گرفته شده است.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا جهانگیر پرهمت با بیان اینكه در سال های خشكسالی باز شاهد سیل بوده ایم، اظهاركرد: باید سیل را بعنوان یك رویداد طبیعی در كشور بپذیریم تا از قبل برای آن برنامه داشته باشیم و در مدیریت بحران گرفتار مشكل نشویم.

قائم مقام ستاد توسعه فناوریهای آب، خشكسالی و فرسایش محیط زیست معاونت فناوری اطلاعات ریاست جمهوری اضافه كرد: بر طبق برآورد اولیه سیلاب اخیر در سه حوزه دز، كارون و كرخه در حدود ۱۲هزار میلیارد متر مكعب بود كه منجر به فرسایش ۳.۵ میلیارد تن خاك و ایجاد رسوب در حدود ۹۰۰ میلیون تن در دامنه ها، حاشیه رودخانه ها، كانال ها و خانه ها شد. به معنای دیگر خاك باارزشی كه ظرف میلیون ها سال به وجود آمده بود با یك سیلاب از بین رفت.

این عضو هیئت علمی پژوهشكده حفاظت خاك و آبخیزداری به تشریح وضعیت اراضی كشاورزی سپس وقوع سیل پرداخت و اظهاركرد: قسمتی از رسوبات فرسایشی به همراه سیل در دشت خوزستان و آق قلا ته نشین شده اند و بازسازی این زمین های كشاورزی كه در حدود ۲۵۰ هزار متر مربع است را با پیچیدگی ها و سختی هایی همراه می كند.

پرهمت درباب خسارات ناشی از سیل اخیر اظهار نمود: با عنایت به استاندارد جهانی، فرسایش هر متر مكعب خاك، معادل با ۲۸ دلار است. حال اگر میزان خاك فرسایش یافته در سیل اخیر را در این عدد ضرب نماییم، نتیجه خسارت این بخش بسیار بالا خواهد بود.

وی در ادامه این برنامه رادیویی اظهار داشت: در این سیل فرسایش خاك و لطمه اراضی كشاورزی خسارت های بزرگی را بر كشور تحمیل می كند كه هم اكنون به سبب خرابی منازل مسكونی و امدادرسانی به آن پرداخته نمی گردد.

این عضو هیئت علمی پژوهشكده حفاظت خاك و آبخیزداری، طرح های بخش سیلاب بر آبخوان های كشور را یكی از راهكارهای بسیار مهم در كنترل سیل و احیای خاك دانست و اظهار نمود: در این طرح آب را به صورت یك قشر نازك روی زمین قرار می دهیم كه لایه نازك خاك روی زمین ایجاد و به معنای دیگر خاك احیا می شود اما در این سیل نیم متر خاك روی محصولات كشاورزی قرار گرفته است و نمی توان ادعا كرد رسوبات منتقل شده به اراضی كشاورزی حاصلخیزی به وجود آورده است.





منبع:

1398/02/18
18:12:13
5.0 / 5
4772
تگهای خبر: آب , بحران , حفاظت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه