مدیرعامل آبفا خوزستان:

از ورود فاضلاب به كارون شرمنده هستم

از ورود فاضلاب به كارون شرمنده هستم مدیرعامل شركت آب و فاضلاب خوزستان اظهار داشت: از ورود فاضلاب به كارون شرمنده هستم. از سال 85 و 86 باید جلوی سرریز فاضلاب به كارون را می گرفتیم.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، صادق حقیقی پور عصر امروز در نشست خبری، اظهار نمود: حجم مشکلات آنقدر زیاد است که برخی مواقع در کارهای روزمره غرق و گرفتار انفعال می شویم. در بین این مشکلات بطور قطع وجود فضای مجازی گسترده، سایت یا روزنامه های اطلاع رسانی را یک نعمت می دانیم. حتی اگر برخی مواقع نقد از دید ما غیرمنصفانه باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید دموکراسی تمرین شود و نباید همیشه منتظر تعریف باشیم، اضافه کرد: اینکه کتمان شود که هیچ مشکلی وجود ندارد، اصلاً خوب نیست ولی باید علت سنجی شود که چه عواملی زمینه ساز این مسائل شده است چونکه تا مشکلات ریشه یابی نشود، شاهد حل آنها نخواهیم بود.
مدیرعامل آبفای خوزستان با اشاره به اینکه تراکم عملیاتی آبفا تنها در یک منطقه صرف نیست، اشاره کرد: در مدیریت، نباید با دیدگاه سیاسی و یا قومیتی به مسائل نگاه کرد بلکه باید همه مردم را برای دریافت خدمات به یک چشم نگاه کرد. بیشتر کارهای عملیاتی در مناطق پایین شهر بوده است که همچون می توان به محلات منبع آب، حصیرآباد، زوئیه، کوت عبدالله و غیزانیه اشاره نمود.
حقیقی پور عنوان کرد: مشکلات آب و فاضلاب به صورت فنی و کارشناسی باید بررسی شوند و نمی توان به این مسائل، قومیتی یا سیاسی نگاه کرد. فاضلاب از منظرم مشکل اول خوزستان است که این استان دراین زمینه فقیرترین استان کشور شمرده می شود.
وی بیان کرد: تمدن قدیمی استان، یکی از علل این مشکلات است و اینکه از همان گذشته سیستم دفع فاضلاب داشتند ولی ایجاد شبکه های مدرن با انقلاب و بعد هم جنگ تحمیلی همزمان شد، پس از جنگ خوزستان در دوران دنبال ساخت خانه بود ولی استان های دیگر به دنبال ایجاد شبکه فاضلاب بودند.
۷ شهر خوزستان مشکل فاضلاب دارند
مدیرعامل آبفای خوزستان اظهار داشت: مشکل اساسی فاضلاب در هفت شهر سوسنگرد، اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر و بندر امام وجود دارد که زمین باتلاقی است و برای عمق لوله گذاری در یک متری به آب یا لنز ماسه ای برخورد می نماییم که مجبور به سپرکوبی هستیم و از سویی خیلی از خانه ها استواری کافی را در این خصوص ندارند و با سپرکوبی، خراب می شوند.
حقیقی پور با اشاره به اینکه برای کار در مناطق مرکز شهر اهواز با یک بیل کل آب مناطق قطع می شود، افزود: روز گذشته در کوت عبدالله با یک دستگاه گریدر ۱۷ انشعاب غیرمجاز قطع شد که با وجود غیرمجاز بودن ولی به دنبال وصل شدن مجدد آن بودیم تا آب منزلی قطع نشود.
وی اظهار نمود: مقرر است که تامین آب ۷۴ شهر و چهار هزار روستا در طرح های جامع آب رسانی صورت گیرد. این کار از سدهای استان به سبب منابع آب مطمئن، با کیفیت آب پایدار و مصون از آلودگی هستند، به وسیله خطوط انتقال صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل آبفای خوزستان با اشاره به اینکه در مطالعات بانک جهانی که سال ۸۷ اعلام شد، تصفیه خانه شماره دو که ۶۰ درصد آب اهواز را تامین می کند، باید از مدار بیرون رود، اضافه کرد: دولت اعلام نمود که تامین آب اهواز در طرح غدیر قرار گرفته است و مطابق این طرح به ازای هر نفر، ۲۵۰ لیتر آب را تحویل شهروندهای اهوازی بدهیم.
حقیقی پور تصریح کرد: در طرح غدیر قرار بود آب تصفیه شده را به ما تحویل دهند که اگر این گونه نبود، باید در تصفیه خانه شماره دو اهواز شاهد حداقل ۱۵ درصد هدررفت آب باشیم.
وی با اشاره به تولید یک میلیون مترمکعب آب در خوزستان، اشاره کرد: برای اهواز نزدیک ۷۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز تولید آب داریم ولی فروش آب کمتر از ۲۶۰ هزار مترمکعب است.
مدیرعامل آبفا خوزستان عنوان کرد: عمر مفید یک شبکه در اروپا ۸۰ سال است که اتفاقاً بسیاری از شبکه های قدیمی ما نسبتاً پایدار هستند. یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر شبکه توزیع با سن بالای ۲۵ ساله را در اهواز داریم که در استان این رقم سه تا چهار هزار کیلومتر است.
۵۰ هزار مشترک غیرمجاز در اهواز
وی اشاره کرد: هدررفت آب (میزان هدررفت به خاطر شبکه فرسوده که تلفات فیزیکی است و یک بخش هم تلفات ظاهری که یا کنتور خراب است یا مشترک کنتور ندارد و یا پیش از آن سه راهی زده است) را از ۴۲ درصد به ۳۵ درصد کاهش داده شد که استاندارد این هدررفت فیزیکی در تمام جهان ۵۰ درصد می شود ولی در خوزستان حداقل ۷۰ درصد آن ظاهری یعنی مربوط به خطای قرائت است.
مدیرعامل آبفای خوزستان خبر داد: اهواز ۴۰۰ هزار مشترک آب دارد ولی ۵۰ هزار مشترک غیرمجاز هم دارد که شاید در دیگر کلان شهرها این گونه نیست.
حقیقی پور درباب آب گل آلود یا بوی فاضلاب دادن آب شرب اظهار داشت: این نقاطی که احتمال تلاقی فاضلاب وجود دارد به شدت پایین است ولی شبکه های توزیع آب موجودات زنده ای هستند و اتفاقات غیر برنامه ریزی شده هم دارند. بطور قطع در هر خیابانی یک خط آب و یک خط فاضلاب داریم که هر کدام یکسوی خیابان هستند و خط آب در عمق یک و نیم تا دو متر و فاضلاب از سه متر آغاز می شود و تا پایین تر می رود.
وی بیان کرد: خط لوله آب تحت فشار است و همیشه فشار پمپ پشت آن است ولی خط لوله فاضلاب ثقلی است. در مواقع پیک مصرف فشار در خط پایین می آید و برمبنای قانون و مقررات ملی ساختمان پس از مخزن پمپ نصب شود ولی همه در اهواز پیش از مخزن این نصب پمپ را دارند.
مدیرعامل آبفای خوزستان تشریح کرد: در اهواز سطح آب زیرزمینی بالاست و آب دور لوله ها را احاطه کرده است ولی در مواقع پیک مصرف که کم فشاری عمومی در شبکه توزیع را داریم، وقتی پمپ ها مکش آب دارند، آب سطحی هم وارد لوله می شود که ماندآب هست و بوی گند می دهد یا آب گل آلود هست.
حقیقی پور اشاره کرد: در کنار توسعه شبکه باید توسعه فرهنگ داشته باشیم و رابطه مردم با ما و نگاه آنها به آبفا تغییر کند یعنی مشترکان غیرمجاز و نصب پمپ های آب پیش از مخزن نباید وجود داشته باشد.
تولید ۱۸۵ هزار مترمکعب فاضلاب
وی انتقاد کرد: وقتی یک فرد به خاطر چک برگشتی از کسی که به او بدهکار بود، کُنده نخل را وارد منهول می کند تا فاضلاب مقابل خانه آنها بالا بزند در صورتیکه یک کیلومتر جلوتر بالا می زند، ۱۰۰ متر قبل یا بعد کبابی ها و رستوران ها نیز فاضلاب بالا زده یا فضله احشام را در شبکه فاضلاب رها می کنند، چه انتظاری باید داشت.
مدیرعامل آبفای خوزستان افزود: شبکه فاضلاب برای فاضلاب تولید شده از سینک ظرف شویی، دوش حمام و لباسشویی است ولی برای پتو، بطری و کُنده درخت نیست.
حقیقی پور تصریح کرد: از ریزش فاضلاب به کارون شرمنده هستیم و اعتقاد دارم که پاک سازی کارون به اجرای طرح غدیر اولویت دارد و از سال ۸۵ و ۸۶ باید جلوی سرریز فاضلاب به کارون را می گرفتیم.
وی عنوان کرد: ۱۸۵ هزار مترمکعب فاضلاب در شرق تولید می شود که قسمتی از آن به رودخانه کارون سرریز می شود. از ۱۰۷ هزار مترمکعب فاضلاب غرب اهواز نیز ۷۵ هزار مترمکعب به رودخانه کارون سرریز می شود.
مدیرعامل آبفای خوزستان اظهار داشت: کل ظرفیت شبکه فاضلاب ۳۰۰ هزار مترمکعب در اهواز است که در آذرماه سال گذشته، ۱۷ میلیون مترمکعب بارندگی داشتیم که دفع آب های سطحی شهرداری نهایتاً ۲۰ درصد باشد ولی مابقی را چه کسی باید دفع می کرد؟ با کمک گروه های جهادی و خیریه توانستیم آنرا در چند روز دفع نماییم.
حقیقی درباب اعتراض کارگران آبفا روستایی اظهار داشت: برمبنای فهرست ۸۸۳ نفر کارمند آبفای روستایی داریم ولی در واقعیت یک هزار و ۸۵۰ نفر پرسنل داریم. در آب روستایی قبلاً با اعتبار عمرانی حقوق پرداخت می شد که نتیجه نه کار برای مردم انجام می شد و نه حقوق پرداخت می شد اما از وقتی منصوب شدم، از درآمدهای خود پرداخت حقوق می نماییم.


منبع:

1399/06/31
13:31:16
5.0 / 5
1832
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , بارندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه