گزارش پرشین رز؛

مصائب اصفهان از صنایع آلاینده

مصائب اصفهان از صنایع آلاینده به گزارش پرشین رز ریه های مردم اصفهان سال هاست که میزبان آلاینده های جوی است اما مسؤلان همچنان نتیجه بررسی ها را از مردم پنهان می کنند.



خبرگزاری مهر - گروه استان ها، مریم یاوری: آلودگی هوا قصه پر تکرار این روزهای کلانشهرهای ایران است، برخی سهم اصفهان از آلودگی را بیشتر از دیگر شهرها می دانند چون که این شهر صنعتی ترین شهر کشور است و دور تا دور آنرا صنایعی مانند نیروگاه ها، پالایشگاه، شرکتهای پتروشیمی، صنایع فولادی، کارخانه های تولید سیمان، کوره های گچ و آجر، کوره های تولید ذغال، شرکتهای بزرگ بازیافت و… احاطه کرده اند و با این شرایط شهر راهی برای نفس کشیدن ندارد.
همه اقدامات در حد حرف بوده است
در این ارتباط سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی که اعتقاد دارد علت آلودگی هوا مبرهن بوده و بر هیچکس پوشیده نیست، به خبرنگار مهر می گوید: اصفهان به علت صنعتی بودن درد بیشتری را تحمل می کند و تنها راهکار حل این مورد عزم و اراده ملی برای کاهش منابع تولید آلاینده ها است.

زهرا شیخی با اشاره به اینکه هر آنچه تا کنون در مورد حل معضل آلاینده های جوی بخصوص در پاییز و زمستان در کلانشهرها اعلام شده در حد حرف بوده و در عمل تابحال اقدام جدی را شاهد نبوده ایم، اظهار می کند: در این حوزه از جانب مجلس از وزارت نفت، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست بهبود وضعیت جوی در کلانشهرها و بخصوص اصفهان را پیگیری می نماییم و در این راستا مصرف مازوت در نیروگاه ها بیشتر از همه مورد توجه بوده است.
محیط زیست مصرف مازوت در بعضی نیروگاه ها را تأیید کرد
او با اشاره به اینکه وزیر نفت مصرف مازوت در نیروگاه ها را انکار و در مقابل سازمان محیط زیست بر مصرف غیر قانونی این ماده در بعضی از نیروگاه های کشور اصرار دارد، ادامه می دهد: در این حوزه چنانچه مصرف مازوت را در شهر اصفهان داشته باشیم به هیچ وجه قابل بخشش نیست و مجلس بعنوان نهاد نظارتی به شدت با این اتفاق برخورد خواهد نمود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فراکسیون محیط زیست در آغاز مجلس یازدهم ۲۸ راهکار برای حل معضل آلودگی هوا عرضه کرده است، ابراز می کند: این در شرایطی است که هنوز هیچیک از این راهکارها اجرایی نشده است.
وزیر نیرو مصرف مازوت در نیروگاه ها را انکار و در مقابل سازمان محیط زیست بر مصرف غیر قانونی این ماده در بعضی از نیروگاه های کشور اصرار دارد
او افزود: همچون این راهکارها توسعه انرژی خورشیدی و استفاده از برق حاصل از آن برای مصرف در صنایع است که در استان اصفهان ظرفیت های زیادی در این حوزه وجود دارد اما مورد استفاده قرار نگرفته است.
شیخی در ادامه با اشاره به اینکه ما پیگیر نتایج تحقیقات صورت گرفته در زمینه آلودگی هوای اصفهان هستیم، اضافه می کند: در این حوزه تابحال گزارشی از جانب محیط زیست اصفهان به ما عرضه نشده است.
او می افزاید: چنانچه سهم بخش های مختلف از میزان آلاینده های جوی مشخص شود می توان تصمیمات بهتری برای مدیریت این بحران گرفت.
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی همینطور در مورد پیگیری های صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی برای جاری ساختن آب در رودخانه زاینده رود بعنوان یکی از راهکارهای کاهش آلاینده های جوی در اصفهان ابراز می کند: حیات اصلی همه انسان ها بسته به آب و هوا است و ما این مورد را در ابعاد مختلف سلامت جسمی و روانی در دستور کار داریم.

اجرای طرح های انتقال آب اصفهان در انتظار اجازه محیط زیست
او اضافه می کند: وزارت نیرو آمادگی خود برای اجرای طرح های انتقال آب به اصفهان را اعلام نموده و این در شرایطی است که هنوز تحقق این طرح ها در انتظار مطالعات زیست محیطی که مقرر است از جانب سازمان محیط زیست اجرا و نتایج آن اعلام گردد، هستیم.
شیخی ادامه می دهد: چنانچه سازمان محیط زیست اجازه خویش را صادر کند طرح های انتقال آب به سرعت اجرا می گردد.
شرایط کم سابقه افزایش حجم آلاینده ها در اصفهان طی ۱۰ روز اخیر
هر چند هنوز داروی قطعی برای بحران آلودگی هوا در اصفهان تجویز نشده است، اما بعد از برگزاری نشست مشترک مسئولین استان و نمایندگان مجلس جهت بررسی این مشکل در ایام اخیر، اقدامات مسکن گونه از جانب برخی نهادها در حال اجرایی شدن است. در این جلسه که به صورت مجازی برگزار گردید استفاده از مازوت در نیروگاه ها و سایر صنایع کلان از جانب مسئولین اجرایی کاملاً تکذیب شد؛ اما حجم آلودگی همچنان در حال افزایش می باشد.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه بر مبنای پیشبینی های هواشناسی تا سه شنبه هفته آینده شرایط افزایش غلظت آلاینده ها را در استان خواهیم داشت، به خبرنگار مهر می گوید: شرایط خاصی را از ۱۰ روز گذشته تا اواخر هفته آینده خواهیم داشت که این شرایط کم سابقه است.
منصور شیشه فروش نفوذ هوای سرد و کاهش دمای هوای استان اصفهان در ایام آغازین زمستان سال جاری را دلیل اصلی این شرایط می داند و ادامه می دهد: این شرایط منجر به کاهش دید افقی، ابرناکی و پایداری هوا شده است.
اعلام شهرهای آلوده اصفهان
او با اشاره به اینکه محیط زیست متناسب با داده هایی که از ایستگاه های پایش کیفیت هوا به دست آورده وضعیت شهرهای استان را در زمینه افزایش حجم آلاینده ها مشخص کرده است، اضافه می کند: بر این اساس شهر اصفهان، فلاورجان، لنجان، خمینی شهر، مبارکه، برخوار، شاهین شهر، آران و بیدگل، کاشان و نجف آباد را بعنوان شهرهای آلاینده استان معرفی کرده است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه می دهد: این شهرها به علت استقرار صنایع آلاینده، جمعیت زیاد و تردد خودرو ها بعنوان شهرهای آلاینده معرفی شده اند.
او به تردد دو میلیون خودرو و موتورسیکلت در شهرهای آلاینده استان اصفهان اشاره می کند و می گوید: همینطور باید توجه داشت که در این مناطق ۴۲۰ صنعت آلاینده وجود دارد که این تعداد بر مبنای شاخص و شعاعی که نسبت به مرکز استان دارند محدودیت فعالیت در زمان افزایش حجم آلاینده ها از جانب محیط زیست اعلام می شود.
شیشه فروش با اشاره به اینکه تا روز سه شنبه فعالیت کوره های آجر، تولید زغال و گچ در استان اصفهان ممنوع شده است، ادامه می دهد: ناظر بر روند فعالیت این کوره ها محیط زیست است.

پلمب ۳۰ واحد صنعتی و کارگاهی در اصفهان طی ۲ روز
او با اشاره به اینکه به محیط زیست مجوز برخورد قانونی و حتی پلمب صنایع آلاینده داده شده است، ابراز می کند: طی دو روز گذشته ۳۰ واحد صنعتی و کارگاهی در اصفهان به علت عدم رعایت دستورالعمل های محیط زیست پلمب شده است که از آن جمله می توان به واحدهای تولید زغال، کوره های گچ و آجر و واحدهای بازیافتی اشاره نمود.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه واحدهای بهداشتی ۲۰۰ صنعت بزرگ در کشور موظف به همکاری ویژه با محیط زیست شدند، افزود: سازمان صمت هم بر این امر نظارت خواهد داشت.
او همینطور به اجبار شهرداری نسبت به تبدیل یک هزار موتورسیکلت بنزینی به موتورسیکلت برقی تا آخر سال جاری اطلاع داده و می گوید: برای سال آینده هم تبدیل ۱۰ هزار موتورسیکلت در این حوزه در دستور کار شهرداری اصفهان قرار می گیرد.
شهرداری اصفهان ملزم به توسعه فضای زوج و فرد شد
شیشه فروش با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان همینطور موظف به توسعه محدوده زوج و فرد در شهر اصفهان با نصب دوربین در دیگر خیابان های شهر هم شده است، ادامه می دهد: طرح زوج و فرد تا آخر دیماه همچنان فعال خواهد بود.
طی دو روز گذشته ۳۰ واحد صنعتی و کارگاهی در اصفهان به علت عدم رعایت دستورالعمل های محیط زیست پلمب شده است که از آن جمله می توان به واحدهای تولید زغال، کوره های گچ و آجر و واحدهای بازیافتی اشاره کرد
او در ادامه با اشاره به اینکه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی هم موظف به تبدیل ۱۶۰ هزار خودروی دولتی به خودروی دوگانه سوز شده است، می افزاید: همینطور توسعه ایستگاه های سوخت سی ان جی در استان اصفهان هم از دیگر وظایف شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اصفهان است که به دنبال آن هم شهرداری ها موظف به تأمین زمین مورد نیاز جهت راه اندازی این جایگاه ها شدند.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه می کند: همینطور شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اصفهان موظف شد تا سوخت پاک را در همه جایگاه های سوخت استان اصفهان توسعه دهد و تابحال این امر تنها در محدوده شهرستان اصفهان محقق شده بود.
اعمال قانون ۶۰۰۰ خودروی دودزا در یک روز
او با اشاره به اینکه اعمال قانون خودرو های دودزا و فاقد معاینه فنی در اصفهان ابراز می کند: در این حوزه در یک روز ۶ هزار خودروی دودزا در اصفهان اعمال قانون شد.
شیشه فروش می افزاید: در این حوزه خودروی همه پادگان ها، شرکتهای بزرگ صنعتی، کارخانجات، اتوبوس های حمل و نقل ادارات و… موظف به دریافت معاینه فنی خودرو شدند.

مسئولان پاسخگو نیستند
با تمام این اوصاف به نظر می آید مساله آلودگی هوا بسیار فراتر از موتورسیکلت ها، خودرو ها و چند کارگاه کوچک و بزرگ است. چون که هوا همچنان آلوده تر می شود. متهمان اصلی تولید کننده آلودگی هوای صفهان را باید در سوی دیگری جستجو کرد. این مساله ای است که همچنان بین مسؤلان محرمانه مانده و هیچ نهادی حاضر به اعلام نتایج و جزئیات پژوهش های صورت گرفته از جانب دو دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان در سال های اخیر نشده است. چرا مسؤلان از شفافیت فرار می کنند؟ این سوالی است که پاسخ آن کلید راه یافتن به منشأ اصلی آلودگی هاست.
خبرنگار مهر در این حوزه تماسهای مکرری را با مسؤلان محیط زیست، شهرداری اصفهان، دانشگاه های اصفهان و صنعتی داشته و تابحال پاسخی را دریافت نکرده است. آنچه برداشت می شود این است که مسؤلان همچنان علاقه ای به اعلام سهامداران واقعی آلودگی هوای اصفهان ندارند. دلیل این عدم تمایل چیست؟

1399/10/18
00:09:54
0.0 / 5
1057
تگهای خبر: آب , آلودگی , باد , بحران
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه