تصویب آئین نامه اجرایی قانون پشتیبانی از محیط بانان

تصویب آئین نامه اجرایی قانون پشتیبانی از محیط بانان به گزارش پرشین رز فرمانده یگان حفاظت محیط محیط زیست کشور ضمن اشاره به تصویب آئین نامه اجرایی قانون پشتیبانی از محیط بانان اظهار داشت: بر طبق این آئین نامه می توان از نیروهای داوطلب مردمی، حمایت های قانونی و بیمه ای کرد.


به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی امروز در نشست خبری با مبحث تصویب آئین نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی اظهار نمود: قانون پشتیبانی از محیط بانان و جنگلبانان طی سال جاری تصویب و جهت اجرا ابلاغ گردید. در یکی از بندهای این قانون، برخی دستگاهها ازجمله وزارت دادگستری با همکاری نیروهای مسلح، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی موظف شده بودند که شش ماه بعد از تصویب قانون پشتیبانی از محیط بانان، آئین نامه اجرایی آنرا تدوین کنند.
وی افزود: بر مبنای ماده یک این قانون، ماموران یگان حفاظت دستگاه های مشمول (سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها) شامل رسمی، پیمانی و قراردادی که در چارچوب دستورالعمل تشکیل یگان های حفاظت در دستگاه های اجرایی، تسلیح و ضابط خاص قضای محسوب می شوند و سایر افراد غیر از ماموران یگان حفاظت که از جانب دستگاه های مشمول بر مبنای قوانین و حسب مورد برای انجام مأموریت های سازمانی استفاده می شوند، مانند ماموران اجرایی محیط زیست و منابع طبیعی، تشکل های مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و نیروهای سایر دستگاهها بر مبنای مواد ۹، ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مشمول این آئین نامه می شوند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به ماده ۲ آئین نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی اظهار داشت: در مواردی که ماموران با رعایت قانون به کارگیری سلاح، سبب کشته شدن یا مجروح شدن افراد بی گناه می شوند و یا خسارت مالی به آنها وارد می کنند، پرداخت دیه و جبران خسارت وارد شده بر مبنای رای مرجع قضایی از محل اعتبارات دستگاه مشمول صورت می گیرد.
وی افزود: برپایه تبصره یک این ماده دستگاه های مشمول برای تأمین دیه و خسارت مبحث این ماده حسب مورد می توانند مسئولیت مدنی ماموران خویش را به صورت کامل نزد یکی از بیمه گران بیمه کنند. بر مبنای تبصره دو این ماده هم مامورانی که پیش از تصویب این قانون با رعایت قانون به کارگیری سلاح، ملزم به پرداخت دیه یا جبران خسارت شده اند ولی وجوه مربوطه توسط سازمان متبوع پرداخت نشده باشد، بدهی آنها با عرضه اسناد و مدارک لازم از محل اعتبارات این آئین نامه پرداخت می شود.
سرهنگ محبت خانی در ادامه درباره ماده ۳ این آئین نامه اظهار داشت: بر طبق این ماده دستگاه های مشمول مکلف اند که ماموران خویش را در امتداد انجام وظایف و ماموریتشان طبق قانون در برابر شهادت، فوت، بیماری صعب العلاج، نقص عضو و از کار افتادگی مطابق قوانین در ارتباط با میزان دیه مرد مسلمان در ماه های حرام به صورت کامل نزد یکی از بیمه گران بیمه کند. البته دو سال است که سازمان حفاظت محیط زیست محیط بانان خویش را بیمه کرده است. البته گفتنی است که اگر دستگاه مشمول ماموران خویش را بیمه نکرده باشد، دیه و خسارت حادث شده از محل اعتبارات دستگاه مشمول ذی ربط پرداخت می شود.
وی با اشاره به ماده ۴ این آئین نامه که درمورد کمک های مالی به ماموران صدمه دیده است، اشاره کرد: بر طبق این ماده دستگاه های مشمول می توانند علاوه بر جبران خسارت وارده توسط بیمه گر، با تایید بالاترین مقام دستگاه و با رعایت مقررات در ارتباط با مامورانی که در جهت انجام وظیفه طبق قانون متحمل ضرر بدنی و زیان مالی شدند تا مدت یکسال کمک مالی شوند.
به قول فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور، ماموران دستگاه های مشمول، از حمایت های قانون حمایت قضایی از کارکنان دولت و پرسنل نیروهای مسلح برخوردار خواهند بود.
سرهنگ محبت خانی درباره بودجه اجرای آئین نامه اجرایی قانون حمایت قضایی و بیمه ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلبانی هم اظهار داشت: بر مبنای ماده ۶ این آئین نامه سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است که همه ساله اعتبار لازم جهت اجرای ماده ۲ این آئین نامه را در ردیفی جداگانه در لایحه بودجه کل کشور و اعتبار لازم جهت اجرای ماده ۴ و ۳ را در ردیف هریک از دستگاه های اجرایی پیشبینی و تأمین کند.
وی افزود: در ماده ۷ این آئین نامه آمده است که در مواردی که دستگاه های مشمول مانند سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها برای مدیریت بحران ( یعنی زمانی که امکانات این دستگاهها برای یک بحران مانند آتش سوزی کافی نباشد) مجبور به استفاده از تشکل های مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و سایر دستگاهها هستند، حمایت های قانونی، قضایی و بیمه ای از این نیروها بر مبنای مواد ۹، ۱۶ و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مصوب سال ۱۳۹۸ به عمل خواهد آمد. البته نیاز است که نیروهای مشمول این ماده در سامانه همکاری داوطلبانه دستگاه های مشمول ثبت نام کنند و دستگاه های مشمول طبق لیست اعلامی به بیمه گر نسبت به پوشش بیمه ای مسئولیت مدنی و حوادث داوطلب اقدام می کننند.
به قول وی بخش مهم این آیین تعیین تکلیف نیروهایی است که در چارچوب همیار در موارد خاص مانند آتش سوزی به کمک محیط بانان می آیند و گرفتار حادثه می شوند که بر طبق این آئین نامه هر کدام از داوطلبان، همیاران، تشکل های مردمی در حوادث و بحران محیط زیستی با مدیریت سازمان محیط زیست مبادرت به کمک کنند و در آن بحران فوت کنند لقب " فداکاران خدمت" می گیرند و اگر مصدوم شوند هزینه پزشکی، غرامت آسیب جسمی، نقص عضو به آنها تعلق می گیرد. حتی نحوه تکریم و خاکسپاری این افراد توسط مدیریت بحران کشور با همکاری سازمان شهرداری ها، محیط زیست و دهیاری های کشور هم پیشبینی شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا نیروهای داوطلبی که سال قبل درجریان عملیات اطفای حریق جان خویش را از دست دادند هم مشمول این قانون می شوند یا خیر؟ توضیح داد: در آئین نامه اجرایی قانون پشتیبانی از محیط بانان به این مساله اشاره ای نشده است و این افراد مشمول این قانون نمی شوند.
سرهنگ محبت خانی در انتها با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی حمل سلاح برای محیط بانان اظهار داشت: حکم حمل سلاح به محیط بانی که آموزش ندیده باشد، داده نمی گردد.




منبع:

1399/11/21
20:41:48
0.0 / 5
1010
تگهای خبر: آتش , باد , بحران , برگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه