رییس سازمان منابع طبیعی عنوان كرد

تبدیل یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی کشور به جنگل

تبدیل یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی کشور به جنگل به گزارش پرشین رز رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: ایران در زمینه بیابان زدایی پیشینه طولانی دارد و تابحال یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی را به جنگل تبدیل نموده است.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا مسعود منصور امروز با مامیشوف - معاون وزارت اکولوژی، زمین شناسی و منابع طبیعی کشور قزاقستان - دیدار نمود و راه های توسعه همکاری دو کشور ایران و قزاقستان در زمینه آب، خاک و منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت.

منصور در این دیدار با برشمردن ظرفیت ها و توانایی های کشورمان در زمینه جنگلکاری، مرتعداری، بیابان زدایی و اقدامات آبخیزداری بر استفاده از دانش کارشناسان ایرانی و انتقال تجربیات کشورمان به قزاقستان تاکید نمود.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه به تاریخچه منابع طبیعی کشورمان اشاره نمود و خاطرنشان کرد: تا سال ۱۳۴۱ خورشیدی جنگلها، مراتع و بیشه زارها در ایران در چارچوب مالکیت خصوصی اداره می شد و بعد از این سال، قانونی در کشور تصویب گردید و منابع طبیعی از مالکیت خصوصی خارج شد و در اختیار دولت قرار گرفت. قانون ما را مکلف کرد تا منابع طبیعی را در چارچوب طرح های فنی و توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مدیریت نماییم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همینطور اظهار داشت: در منابع طبیعی نقش و مشارکت مردم پیشران تلقی می شود و مردم در چارچوب طرح های منابع طبیعی با سازمان همکاری دارند و حدود یک میلیون خانوار روستایی و عشایری زندگی شان حالا وابسته به مراتع کشور است.

منصور در ادامه به وجود ۱۴ میلیون هکتار جنگل، بیشتر از ۸۰ میلیون هکتار مرتع و ۳۰ میلیون هکتار اراضی بیابانی در ایران اشاره نمود و اضافه کرد: منابع طبیعی بخصوص جنگلها حالا با اقدامات حفاظتی و بدون بهره برداری چوب از جنگل توسط سازمان منابع طبیعی مدیریت می شود.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه با ابراز شادمانی از این دیدار تصریح کرد: در زمینه بیابان زدایی توفیقات قابل ملاحظه ای درایران انجام شده است و ایران در این حوزه پیشینه طولانی دارد و تابحال یک و نیم میلیون هکتار از اراضی بیابانی را به جنگل تبدیل نموده است. ازاین رو تجربیات خوبی در زمینه مقابله با بیابان زایی در ایران وجود دارد و این تجربیات می تواند به کشور قزاقستان در چارچوب همکاریهای دوجانبه منتقل شود.

خشک شدن دریاچه اورال، بزرگترین چالش زیست محیطی قزاقستان

در ادامه معاون وزارت اکولوژی، زمین شناسی و منابع طبیعی کشور قزاقستان با ابرازخوشنودی از این نشست به همکاری ایران با قزاقستان در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی اشاره نمود و اضافه کرد: ایران می تواند با انتقال تجربیات زمینه همکاری خوبی را با قزاقستان ایجاد نماید.

مامیشوف خشک شدن دریاچه اورال در قزاقستان را بعنوان بزرگترین چالش زیست محیطی این کشور نام برد و اظهار داشت: با خشک شدن دریاچه اورال سالانه بیشتر از صدها هزارتن گردوغبار نمکی تولید ودر هوا پراکنده می شود. ازاین رو ایران می تواند با کار کارشناسی و تکنولوژی هایی که در اختیار دارد در زمینه احیای دریاچه اورال، جنگل کاری در اراضی بیابانی و غیر بیابانی همینطور با عرضه خدمات فنی در زمینه آبخیزداری به قزاقستان کمک نماید.

وی مامیشوف به مبحث جنگلکاری در قزاقستان اشاره و اظهارکرد: تنها در سال ۲۰۲۱حدود ۶۱هزار هکتار جنگل کاری در قزاقستان انجام شده است و هم اکنون سطح جنگل این کشور ۶ میلیون هکتار است.

معاون وزارت منابع طبیعی کشور قزاقستان همینطور خاطرنشان کرد: راه های همکاری زیادی بین ایران و قزاقستان در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد و کارشناسان ما توافق کرده اند از خدمات فنی و تخصصی پیمانکاران ایرانی برای آموزش و انتقال دانش و تجربیات کمک بگیرند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، رئیس سازمان منابع طبیعی کشور در انتها این نشست نماد درخت بلوط را به یادگار تقدیم مامیشوف کرد. مامیشوف پیش از ورود به جلسه هم از یادمان جانثاران منابع طبیعی دیدن کرد و یک اصله نهال در اطراف یادمان کاشت.





منبع:

1400/12/02
10:21:33
5.0 / 5
572
تگهای خبر: آب , تكنولوژی , حفاظت , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه