در گزارش پرشین رز عنوان شد؛

هدف گذاری اصفهان برای کاشت ۱۰۰ میلیون اصله درخت

هدف گذاری اصفهان برای کاشت ۱۰۰ میلیون اصله درخت به گزارش پرشین رز، مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان اظهار داشت: توسعه فرهنگ درختکاری و درخت داری در اولویت اول است اما اگر ماده 22قانون هوای پاک به درستی اجرا می شد باید 3.5میلیارد اصله درخت در کشور می کاشتیم.



ابوطالب امینی در گفت و گو با خبرنگار مهر طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت در کشور را یکی از اقدامات شاخص سازمان منابع طبیعی برشمرد و گفت: اسفندماه سال قبل در شورای اداری استان اصفهان مصوب شد که با ریاست فرمانداران در هر شهرستان و سازمانی در استان این طرح در حوزه های مشخص شده، اجرائی شود.
هدف گذاری اصفهان برای کاشت ۱۰۰ میلیون اصله درخت طی ۴ سال
وی با اشاره به این که تکلیف و سهم استان اصفهان در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت ۲۰ میلیون اصله تعیین شده که طی چهار سال کاشته شود، اشاره کرد: این طرح بصورت نهال کاری و بذر کاری در مناطقی از استان اجرا می شود که عرصه ها مطالعه و گونه های مناسب آن مشخص شده هر چند که نظر استاندار اصفهان برنامه ریزی برای کاشت یکصد میلیون اصله نهال و بذر در سطح استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اعلان اینکه تکلیف این سازمان در طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، تولید بذر و نهال و حفاظت است، اظهار داشت: این طرح یک رویداد و تصمیم بین المللی و جهانی است و باید یک تریلیارد درخت در جهان کاشته شود و در این جهت برای مثال کشور آمریکا متعهد شده یکصد میلیارد درخت و یا عربستان ۵۰ میلیارد درخت بکارد در صورتیکه کشور ایران یک میلیارد متعهد شده و این درحالی است که یکی از تکالیف قانون هوای پاک افزایش سرانه فضای سبز کشور است.
امینی اشاره کرد: امید است این طرح با همت همه مردم اجرائی و به اهداف خود برسد. معتقد هستم مردمی بودن این طرح و مشارکت تمام سازمان ها اگر باشد، طرحی موفق خواهد بود.
کاشت درختان ۷۰ درصد بذرکاری و ۳۰ درصد نهال کاری خواهد بود
وی با اعلان اینکه مطالعات در سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از عرصه های استان برای اجرای این طرح انجام شد، افزود: طبق مطالعات انجام شده ۷۰ درصد از یکصد میلیون اصله درخت هدف گذاری شده برای استان اصفهان در مناطقی کاشته خواهد شد که بارندگی آنها حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیمتر در سال و بذر بادام اسکوپاریا است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اعلان اینکه بذر بادام اسکوپاریا در چهار و ۵۰۰ هکتار از عرصه های استان با کمک صنایع فولاد و پتروپارس اصفهان درحال کاشت است، اضافه کرد: در سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار گود برداری انجام شده ضمن این که در مناطقی چون جنوب، غرب و شمال غرب استان همچون سمیرم، دهاقان، چادگان، فریدونشهر و … طی دو دهه گذشته بذر بدون نیاز به آبیاری کشت کردیم که موفق بوده است.
امینی اضافه کرد: در ۳۰ درصد از مساحت بیابانی استان برای اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت باید نهال بکاریم که نیاز به سه تا ۱۵ بار آبیاری دارد و لازم است که نیاز آبی آن بوسیله پساب تامین شود.
لزوم تامین ۱۰ میلیون مترمکعب پساب برای درختکاری در شرق اصفهان
وی اشاره کرد: با کوشش های انجام شده یکی از مصوبات سفر رییس جمهوری برای شهرستان کوهپایه این بود که ۱۰ میلیون مترمکعب پساب توسط شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای اصفهان برای اجرای این طرح در سجزی و کوهپایه در اختیار سازمان منابع طبیعی قرار دهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان طی سالیان اخیر در سطح استان در سطح ۴۰ هزار هکتار بادام اسکوپاریا و در سطح ۳۱۰ هزار هکتار درختچه تاغ کاشته شده است، اشاره کرد: حالا اولویت اول ما حفاظت و نگهداری از این درختان و جنگلها است همانطور که قانون حفاظت و بهره برداری نیز بر این مهم تاکید دارد که وظیفه اصلی سازمان منابع طبیعی صیانت از عرصه های طبیعی بوده و بعد از آن توسعه فضای سبز و بهره برداری در اولویت های بعدی است.
تولید بالای کربن و احتمال اعمال تحریم های بین المللی برای صنعت ایران
امینی اشاره کرد: یکی از اهداف مهم ما این است که فرهنگ درختکاری و درخت داری را در کشور توسعه دهیم برای اینکه ایران به لحاظ تولید کربن رتبه هفتم و در ترسیب کربن چهل و دوم جهان است و اگر تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان ترسیب کربن در کشور کاهش نیابد کشورمان طبق تعهدات و قوانین کنوانسیون های بین المللی در خرید و فروش صنایع مهم همچون فولاد تحریم خواهد شد.
وی اظهار داشت: باید درختکاری و درختکاری را توأمان داشته باشیم و از طرف دیگر منشأ تولید کربن را به صنایع سبز تبدیل نماییم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اشاره کرد: باید به سمت صنعت سبز حرکت نماییم و اگر نه با تحریم های بین المللی رو به رو خواهیم شد ضمن این که اگر ماده ۲۲ قانون هوای پاک که بر افزایش سرانه فضای سبز تاکید دارد به درستی اجرا شود طبق این قانون می بایست در کشور ۳.۵ میلیارد اصله درخت کاشته شود درحالی که حالا ایران برمبنای کنوانسیون های بین المللی کاشت یک میلیارد اصله درخت را طی چهار سال متعهد شده است.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، ۲۱ ماه مارس روز جهانی جنگلها است و این روز در سال ۲۰۲۴ میلادی با عنوان جنگلها و نوآوری نامگذاری شده است.
نگاهی به وضعیت عرصه های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه های منابع طبیعی و ملی و از این مقدار حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی محسوب می شود.
جنگل های طبیعی و زاگرسی استان اصفهان در دو شهرستان سمیرم و فریدونشهر واقع شده اند و جنگل های دست کاشت بطور عمده در شرق و شمال شرق این خطه گسترده شده اند.


منبع:

1403/01/03
16:02:55
5.0 / 5
200
تگهای خبر: آب , باد , بارندگی , پاك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه