معدنکاری در شاهوار بازهم متوقف می ماند

معدنکاری در شاهوار بازهم متوقف می ماند پرشین رز: استاندار سمنان از ادامه توقف معدنکاری در شاهوار این کانون آب ساز و حیات بخش در شهرستان شاهرود اطلاع داد.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، محمدجواد کولیوند ظهر یکشنبه درمیان خبرنگاران با اشاره به ادامه توقف فعالیت معدن بوکسیت تاش در کوهستان آبساز و حیات بخش شاهوار شهرستان شاهرود بیان کرد: بررسی های کارشناسی درباره ی معدن بوکسیت تاش ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه گزارش های صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست، در بعضی موارد نتایج متفاوت و حتی متناقضی داشته است، اضافه کرد: طبیعی است که در این شرایط تصمیم گیری شتاب زده به صلاح نیست.
استاندار سمنان با اشاره به اینکه میبایست با تأکید بر داده های علمی و نظر نهادهای تخصصی عمل کرد، اظهار داشت: تا قبل از دستیافتن به جمع بندی غائی و مستند در سطح ملی، هرگونه فعالیت اجرائی در معدن تاش متوقف خواهد ماند، به همین دلیل این تصمیم در هماهنگی کامل با نهادهای ذی ربط اتخاذ شده و تا زمان اعلام نظر غایی مراجع ملی ادامه دارد و توقف فعلی به منزله تعلیق توسعه نیست، بلکه اقدامی مسئولانه برای صیانت از محیط زیست، حفظ سرمایه های طبیعی و اعتماد عمومی است.
کولیوند با اشاره به نقش معادن در اقتصاد ملی گفت: منابع طبیعی و معدنی کشور سرمایه های بین نسلی اند و بهره برداری از آنها باید در قالب قانون، با رعایت کامل الزامات محیط زیستی و با هدف ایجاد تعادل میان توسعه اقتصادی و پایداری سرزمین صورت گیرد به همین دلیل رویکرد ما حفظ تعادل میان بهره برداری هوشمندانه و محافظت از زیست بوم است.
وی با اشاره به اینکه توسعه و محیط زیست در تضاد با یکدیگر نیستند، اضافه کرد: هدف استان سمنان ایجاد الگویی برای تصمیم سازی علمی و متوازن در چنین مواردی است.
استاندار سمنان اظهار داشت: بر همین اساس، کمیته ای مشورتی با حضور کارشناسان مستقل، دانشگاهیان، نمایندگان سازمانهای دولتی و کنشگران محیط زیست تشکیل می شود تا ابعاد اقتصادی، صنعتی و زیست محیطی معدن تاش را به شکل دقیق و شفاف بررسی کند و زمینه تصمیم گیری غائی مبتنی بر اجماع کارشناسی برقرار شود.
کولیوند اظهار کرد: مسئله معدن تاش، فقط یک موضوع محلی نیست بلکه ابعادی ملی دارد و تصمیم غائی درباره ی آن باید با هماهنگی میان سازمانهای دولتی و در قالب منافع عمومی کشور اتخاذ شود به همین دلیل استانداری سمنان ضمن ایفای نقش هماهنگ کننده، متعهد است تا هرگونه اقدام اجرائی فقط در پرتو تصمیم غائی ملی و با رعایت اصول توسعه پایدار انجام گیرد.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، تعطیلی کامل معدن کاری در شاهوار به سبب تخریب گسترده محیط زیست و تأثیر بر کیفیت و کمیت آب در شهرستان شاهرود که بالاتر از ۲۵۰ لیتر کمبود آب دارد خواسته و مطالبه جدی مردم است، مردمی که سال ها است در میدان مطالبه گری حضور دارند اما خواست آنان هیچ گاه از طرف دولتمردان بخصوص استاندار جدید سمنان درنظر گرفته نشده است، چنین پیداست که بالاخره کولیوند صدای اعتراض مردم را شنیده است و باید دید که در نهایت آیا تصمیم به سود مردم گرفته می شود یا کماکان دولت بر حرف خود بر خلاف خواست مردم می ماند.

منبع:

1404/07/21
10:56:48
5.0 / 5
7
تگهای خبر: آب , حفاظت , دانه , زیست محیطی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه
به پرشین رز، جایی که گل ها فقط زیبا نیستند، بلکه سخنگوی طبیعت اند، خوش آمدید! فراتر از یک سایت گل و گیاه