تایید صدمه آفت كش ها برزنبورها
پرشین رز: تهران-محققان ودانشمندان اتحادیه اروپا تایید كردند كه طبقه ای ازآفت كش ها به نام ؛نیكوتینویدها؛ حیات زنبورها وحشی و زنبورهای عسل را به خطر می اندازند.
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی مای ریپابلیكا، این گفته محققان اتحادیه اروپا در واقع نتیجه یك تحقیق جامع است كه در آن هزار 500 مطالعه در زمینه تاثیر نیكوتینویدها (neonicotinoids) بر حیات زنبورها آنالیز شد. نتیجه این آنالیز بر اعمال محدودیت های بیشتر بر استفاده از نیكوتینویدها تایید می كند.
جمعیت زنبورها در جهان در حال كاهش است و محققان علت آن را نمی دانند و دقیقا مطمئن نیستند كه چگونه می توانند جلوی این روند را بگیرند.
اما مدارك بیشتر و بیشتری در حال افزایش می باشد كه كاهش جمعیت زنبورها به استفاده از نیكوتینویدها ارتباط دارد. نیكوتینویدها پرطرفدارترین طبقه آفت كش هایی هستند كه در جهان استفاده می شوند.
از نیكوتینویدها همینطور برای پوشش دانه ها به منظور محافظت از آنها در هنگام كاشت استفاده می گردد. زمانی كه دانه جوانه می زند، آفت كش در تمام گیاه توسعه پیدا می كند تا از آن در برابر آفت ها محافظت كند. اما این ماده همینطور به گرده و شهد گیاه كه توسط گرده افشان ها بخصوص زنبور جذب می شوند هم توسعه پیدا می كند.
بسیاری از مطالعات نیكوتینویدها را به اختلال فروپاشی كلونی زنبور عسل (CCD) و كاهش جمعیت پرنده ها به علت كاهش جمعیت حشرات ارتباط داده اند.
تولید كنندگان آفت كش ها با اعتراض نسبت به نتایج این مطالعات، آنها را غیر واقعی و ضد و نقیض عنوان كرده اند.
اما محققان اتحادیه اروپا در این گزارش جدید متوجه شدند كه بیشتر این صدمه لزوما به طور مستقیم از نكتار و شهد گیاه ناشی نمی گردد بلكه به صورت دست دوم با استفاده از آلودگی خاك و آب هم تولید می گردد.
محققان در این مطالعه متوجه شدند كه این آفت كش ها در كل اكوسیستم توسعه پیدا می كند و می تواند سبب صدمه گسترده ای شوند.
محققان تاكید نمودند كه نتایج این مطالعه به اندازه كافی برای پشتیبانی از ممنوعیت كامل استفاده از آفت كش ها قانع كننده است.
علمی**2038**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب