چرای دام در پارك ملی توران متوقف گردید
به گزارش پرشین رز رئیس پارك ملی توران شاهرود اظهار داشت: چرای دام در این پارك ملی با خرید مراتع موجود در پارك و همكاری دامداران و عشایر، متوقف گردید.
احمد رادمان روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به صدمه های خشكسالی در منطقه بیارجمند كه حیات وحش ذخیره گاه زیست كره توران را هم مورد تهدید قرار داده است اضافه كرد: علاوه بر این، چرای بی رویه دام در سال های گذشته ضربه های زیادی به مناطق كویری وارد كرده است.
وی با اشاره به اینكه علاقمندان به طبیعت برای حفاظت بیشتر از یوزپلنگ ایرانی در چارچوب پویش مردمی «یوز تا ابد»، نسبت به خریداری سامانه های عرفی پارك ملی توران اقدام نمودند، خاطرنشان كرد: بعد از آن سازمان حفاظت محیط زیست هم به این پویش پیوست و بعد از خریداری، حقوق عرفی خریداران پرداخت گردید.
رئیس پارك ملی توران خاطرنشان كرد: در ادامه این فعالیت ها، با استفاده از نظرات كارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست، احیای مراتع تخریب شده بر اثر چرای دام در پارك ملی توران در دستور كار قرار گرفت.
رادمان با اشاره به شخم زنی و كاشت بذرهای بومی منطقه مانند تاغ و قیچ، تصریح كرد: در این طرح علاوه بر پیشكسوتان عرصه حفاظت از محیط زیست، اهالی روستاهای منطقه هم مشاركت داشتند.
وی افزود: بدین سان ذخیره آب باران با بذرپاشی به سبك راه اندازی «كنتور فارو» انجام می گردد.
ذخیره گاه زیست كره توران در ضلع جنوبی جاده تهران - مشهد، حدفاصل خروجی جاده بیارجمند تا صدرآباد، شمال شرقی دشت كویر، غرب منطقه خارتوران و شرق منطقه طرود قرار دارد.
منطقه حفاظت شده توران یا خارتوران شامل سه محدوده حفاظت شده است كه علاوه بر منطقه حفاظت شده قسمت قابل توجه مساحت آن، پناهگاه حیات وحش در قسمتی از شرق و پارك ملی را در بردارد.
ذخیره گاه زیست كره توران با مساحت یك میلیون و 464 هزار و 992 هكتار بزرگترین ذخیره گاه زیست كره ایران است كه پس از سرنگتی آفریقا واقع در كشور تانزانیا دومین منطقه بیوسفر جهان به شمار می آید.
7359/6167/7408
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب