۱۳ نكته درباره صنعت پوشاك و مد پایدار
از چرم پوست پرتقالی تا كمدهای كپسولی
به گزارش پرشین رز صنعت پوشاك همچون آلوده كننده ترین صنعت های محیط زیست است كه در مرحله تولید، فروش و حتی مصرف خسارت های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می نماید. بنابراین برخی شركت های فعال در این عرصه به سمت تولید پوشاك سازگار با محیط زیست حركت كرده اند.
به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، با استناد به برخی منابع، صنعت مد و پوشاك دومین صنعت آلوده كننده محیط زیست است. بیشتر از ۸۰۰۰ ماده شیمیایی مضر در این صنعت كاربرد دارند كه مقصد نهایی تمام آنها جایی نیست جز خاك و آب های زیر زمینی و آب های جاری. در ادامه به ۱۳ نكته درباره آلودگی های صنعت پوشاك و وظیفه ما بعنوان مصرف كنندگان اشاره شده است:
*حدود ۱۰ درصد از گازهای گلخانه ای در دنیا توسط صنعت پوشاك تولید می شود.
*برای كشت پنبه (از جمله مواد اولیه پوشاك) احتیاج به آب و سم پاشی است. پنبه همچون محصولاتی است كه بیشترین نیاز آبی را دارد به صورتی كه یك كیلو پنبه ۲۰ هزار لیتر آب مصرف می كند.
*از ۱۶ درصد از آفت كش های جهان برای تولید پنبه استفاده می شود همینطور كارگرهایی كه در زمین های پنبه مشغول فعالیت هستند در تماس مستقیم با این سموم قرار دارند و گاها گرفتار اختلالات ژنتیكی شده اند.
*رنگرزی پارچه ها كه در مرحله دوم تولید پوشاك اتفاق می افتد، اغلب به صورت شیمیایی است. بعد از رنگرزی پارچه ها گنداب آنها به سمت رودخانه ها و خاك رها و تبدیل به تهدیدی ضد سلامت انسان و سایر موجودات زنده می شود.
*هنگام شست و شوی لباس ها میكروفیبرهای پلاستیكی از آن جدا می شود كه به زمین و رودخانه ها بازمی گردد و در نهایت به غذای ماهیان و انسان ها تبدیل می شود و به هم خوردن چرخه طبیعی اكوسیستم را به دنبال دارد.
*«مد پایدار» به معنای تولید و استفاده از پوشاك با كمترین تاثیر منفی بر محیط زیست است. یكی از اصلی ترین رویكردهای این مد ضدیت با مصرف گرایی است همینطور توجه به حقوق نیروی كار، حفظ سلامتی افراد و محیط زیست و حیات وحش از اولویت های «مد پایدار» است.
*شاید تصور تهیه چرم گیاهی از پوست پرتقال، تولید كفش از پلاستیك های داخل اقیانوس ها و بسته بندی پوشاكی كه با كاشت آنها گیاه سبز می شود سخت باشد اما برندهای جهانی چند سالی است كه چنین روش هایی را در دستور كار خود قرار داده اند.
* هم اكنون «مد پایدار» در دنیا طرفداران زیادی دارد و حتی سلبریتی ها هم در مراسم های بین المللی همچون اسكار و كن لباس هایی با روش های تولیدی «مد پایدار» به تن می كنند.
*موضوع پایداری مد در ایران بسیار نوپا است و هنوز از سوی تولیدكنندگان پوشاك در كشور و عموم مردم پذیرفته نشده است. برای بازیافت پارچه و پلاستیك و به كارگیری مجدد آن برای تولید پوشاك ابتدا باید به فناوری آن دسترسی داشته باشیم كه متاسفانه در ایران چنین فناوری وجود ندارد. از سوی دیگر در كشور ما تصور مردم در مواجهه با كلمه بازیافت كمی كدر است.
*یكی از راهكارهایی كه مد پایدار عرضه می دهد كم ولی با كیفیت خریدن و به بهترین شكل استفاده كردن از پوشاك است.
*«كمد كپسولی» هم یكی دیگر از راهكارهایی است كه «مد پایدار» عرضه می دهد. «كمد كپسولی» یعنی لباس هایی با مدهای طولانی بخریم كه بیشترین كاربرد را دارند.
* از دیگر راهكارهای «مد پایدار» بازیافت و ایجاد تغییرات جزیی در لباس هایی است كه دیگر نمی خواهیم از آنها اسفاده نماییم.
*یكی دیگر از راهكارهای همزیستی با محیط زیست از راه پوشاك، تجارت اشتراك گذاری (ری شیر) است. از راه این تجارت می توان لباس هایی را كه فقط یك مرتبه استفاده شده اند مانند لباس های مجلسی به بقیه افراد كرایه داد همینطور تجارت «دست دوم» هم اكنون در دنیا وجود دارد و خیلی از افراد آنرا دنبال می كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب