تاكید محیط زیست بر لزوم راه اندازی بانك اطلاعات دریای خزر
به گزارش پرشین رز معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن انتقاد از اینكه تبادل اطلاعات در حوزه آب و هواشناسی و پایش رودخانه های دریای خزر وجود ندارد، اظهار داشت: سازمان محیط زیست آمادگی دارد كه جهت راه اندازی بانك اطلاعات دریای خزر با سازمان هواشناسی و كشورهای حاشیه دریا همكاری كند.
به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، احمد لاهیجان زاده در بیست و چهارمین نشست كمیته هماهنگی آب شناسی و هواشناسی دریای خزر با اشاره به اینكه كنوانسیون تهران در سال ۲۰۰۳ برای حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر به تصویب پنج كشور حاشیه دریای خزر رسید، اظهار نمود: در سالن ۱۳۸۵ همه كشورها متعهد به پایبندی به كنوانسیون تهران شدند و به دنبال آن ۲۲ مرداد بعنوان روز جهانی دریای خزر نامگذاری شد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه دریای خزر ۴۰۰ هزار كیلومتر مساحت دارد و از غنای بالایی در تنوع زیستی برخوردار است، اشاره كرد: در دریای خزر بیشتر از ۴۰۰ گونه آبزی زیست می كنند و این دریا علاوه بر تنوع زیستی از پتانسیل اقتصادی خوبی نیز برخوردارست كه این مساله برای كشورهای حاشیه دریای خزر از اهمیت زیادی دارد.
لاهیجان زاده با اشاره به اینكه كشورهای حاشیه دریای خزر پروژه های مختلفی در حال اجرا و در دست مطالعه درباره دریا دارند، اظهار داشت: این پروژه های اقتصادی می توانند لطمه هایی را برای دریای خزر به دنبال داشته باشد. در آخرین كنفرانس دریای خزر كه در كشور تركمنستان انجام شد بیشتر برنامه ها در این دریا به برنامه های اقتصادی معطوف می شد اما نكته امیدواركننده این بود كه هر پنج نخست وزیر كشورهای حاشیه دریای خزر اعلام نمودند كه به حفظ محیط دریا پایبند هستند.
وی ادامه داد: مهم ترین سوژه در حفظ محیط زیست دریای خزر مباحث مربوط به آب است. پایش منابعی كه به دریای خزر وارد می شوند و مدیریت منابع آب و بارش ها از اهمیت زیادی برخوردارست.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست درانتها اظهار داشت: در هجدهمین اجلاس CASPCOM تفاهمنامه ای به امضا رسید و اعلام گردید كه اعضا نسبت به تبادل اطلاعات در حوزه آب و هواشناسی و پایش رودخانه ها و حوضه آبریز، همكاری متقابل با كنفرانس تهران داشته باشند اما متاسفانه با وجود امضای این تفاهمنامه اما هنوز آنچه در آن مطرح شده، به وقوع نپیوسته است. تقاضای ما این است كه نسبت به ایجاد سامانه تبادل هواشناسی و آب شناسی اقدام گردد. سازمان محیط زیست نیز این آمادگی را دارد كه جهت راه اندازی بانك اطلاعات دریای خزر همكاری كند.
منبع: پرشین رز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب