تبعات آتش سوزی نقطه ای در جنگل ها و مراتع

تبعات آتش سوزی نقطه ای در جنگل ها و مراتع به گزارش پرشین رز به دنبال وقوع حریق های گوناگون و پراكنده در جنگل ها و مراتع كشور، یك عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور با اشاره به آثار مخرب آتش سوزی های نقطه ای اظهار داشت: اگر این نوع از آتش سوزی ها در لحظات ابتدایی كنترل نشوند، به آتش سوزی گسترده تبدیل می شوند و علاوه بر لطمه زدن به درختان و بطور كلی پوشش گیاهی، موجودات داخل خاك را از بین می برند.



احمد رحمانی در گفت و گو با ایسنا افزود: از موجودات زنده داخل خاک می توان به انواع باکتری ها، میکروارگانیسم ها و حشراتی اشاره نمود که موجب می شوند مواد غذایی به گیاه و هوای کافی به ریشه های آنها برسد.

وی افزود: آتش سوزی های جنگلی تمامی این کارهای زیستی را متوقف می کند و سال ها طول می کشد تا این اکوسیستم ها به حالت طبیعی خود بازگردند و شاید در بعضی موارد هیچگاه به حالت طبیعی خود بازنگردند بدین سبب اگر میزان آتش سوزی های نقطه ای را جمع کنید، خواهید دید که سطح آن در کشور بسیار بیشتر از میزان جنگل کاری و گسترش فضای سبزی است که ما در طول سال در کشور انجام می دهیم.

رحمانی مناطقی که بیشتر محل تردد و حضور انسان هاست را مستعد وقوع آتش سوزی دانست و اظهار داشت: آتش سوزی های نقطه ای بیشتر در مناطقی رخ می دهد که پوشش گیاهی آن زیاد شده است و انسان ها در آنها مناطق رفت و آمد دارند. متاسفانه افراد مختلف مسائلی چون رها نکردن شیشه و ته سیگار در طبیعت را جدی نمی گیرند و رعایت نمی کنند و نمی دانند که یک حرکت نابه جا ممکنست یک فاجعه به بار آورد. بدین جهت نیاز به هشدار، هوشیاری و فرهنگسازی دراین زمینه وجود دارد و صدا و سیما باید مردم را آگاه کند.

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور ضمن بیان اینکه اراده همه جانبه برای جلوگیری و پیش گیری از وقوع آتش سوزی در کشور وجود ندارد، اشاره کرد: صدا و سیما می تواند نقش بسیار پررنگی در زمینه اطلاع رسانی درباره عوامل موثر بر وقوع آتش سوزی های جنگلی داشته باشد و درباره راه های کاهش احتمال وقوع آن فرهنگسازی کند اما متاسفانه دراین زمینه کم کاری می کند و مردم را به اندازه کافی نسبت به کارهایی که باید و نباید در طبیعت انجام دهند، آگاه نمی کند.

رحمانی در آخر با اشاره به اینکه علوفه های خشک شده در جنگل ها با گرم شدن هوا کاملا مستعد آتش سوزی می شوند، اظهار نمود: بعضی از آتش سوزی ها از مزارعی که در مجاورت جنگل ها قرار دارند، شروع می شود چون بعضی از کشاورزانی که محصولاتی مانند گندم و جو را برداشت کرده اند، برای کاشت محصول جدید، باقیمانده محصولات خودرا آتش می زنند. این اقدام می تواند منجربه سرایت آتش به جنگل ها و منابع طبیعی شود بدین سبب لازم است درباره تبعات این کار به آنان آموزش داده و اطلاع رسانی شود.





منبع:

1399/04/07
14:36:24
5.0 / 5
3044
تگهای خبر: آتش , سیستم , طبیعت , گل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه