در فصل گاوبانگی به محل حضور مرال ها نزدیك نشوید

در فصل گاوبانگی به محل حضور مرال ها نزدیك نشوید به گزارش پرشین رز فصل گاوبانگی دوره جفت گیری مرال یا همان گوزن قرمز و به گویش مازندرانی گاو كوهی است كه از اواسط شهریور ماه شروع می شود و تا اواسط مهر ماه ادامه دارد. یك محیط بان استان گلستان ضمن تاكید بر اینكه مردم به هیچ عنوان نباید در نزدیكی محل های حضور مرال ها چادر برپا كنند یا به آن محل ها نزدیك شوند، اظهار داشت: افرادی كه برای حفاظت از مرال ها در فصل گاوبانگی در منطقه حضور پیدا می كنند باید حتما با اداره حفاظت محیط زیست و محیط بانان منطقه را هماهنگ باشد و آنها را از حضور خود در منطقه باخبر كند.



یدالله محمدخانی در گقت و گو با ایسنا، ضمن بیان اینکه در فصل گاوبانگی برای حفاظت از مرال ها از کمک مردم و دوستداران محیط زیست استقبال می شود، اشاره کرد: مردم باید این مساله را مد نظر داشته باشند که در این فصل که فصل جفت گیری مرال ها است نباید هیچگونه استرسی را با نزدیک شدن به محل حضور این گونه برای آنها ایجاد کنند چونکه اگر مرال ها متوجه حضور و صدای انسان ها شوند، متفرق می شوند و جفت گیری در این زمان که تنها زمان جفت گیری مرال ها است صورت نمی گیرد و در نتیجه موجب کاهش جمعیت این گونه می شود.

وی در ادامه اشاره کرد: مردم باید حتما با اداره حفاظت محیط زیست و محیط بانان منطقه مورد نظر هماهنگ باشند و به هیچ عنوان چادرهای خودرا در نزدیکی محل حضور مرال ها برپا نکنند. در صورتیکه افراد مایل بودند مرال ها را مشاهده کنند می توانند بوسیله هماهنگی با محیط بانان و ارسال نامه به ادارت حفاظت محیط زیست مناطق هماهنگی های لازم را انجام دهند تا به همراه محیط بانان از فاصله ای مشخص و با رعایت دستورالعمل ها به صورت ضابطه مند مرال ها را برای مدتی تماشا کنند.

محمدخانی با اشاره به اینکه مرال های نر و ماده در فصل گاوبانگی برای جفت گیری کنار هم زندگی می کنند، اظهار داشت: در طول سال مرال های ماده، مرال های نر نابالغ و بچه مرال ها در کنار یکدیگر و جدا از مرال های نر بالغ زندگی می کنند اما در فصل گاوبانگی که حدود یک ماه است در کنار یکدیگر زندگی می کنند.

وی افزود: در این فصل مرال های نر با سر دادن صداهای بلندی مرال های ماده را فراخوان و از تصاحب آنها توسط نرهای دیگر جلوگیری می کنند. گاهی هر نر بین ۳ تا ۵ ماده را بسته به قدرت و بزرگی دور خود جمع می کند و در خیلی از مواقع مبارزه شدیدی میان نرها در می گیرد که گاهی منجربه مرگ نیز می شود.

معاون اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کردکوی ضمن اشاره به اینکه سردادن صدای بلند مرال های نر در فصل گاوبانگی شناسایی موقعیت مکانی آنها را آسان تر می کند، اظهار نمود: در این فصل شکارچیان متخلفی که صدای مرال ها را می شناسند با شنیدن صدای مرال های نر می توانند موقعیت آنها را شناسایی و مبادرت به شکار آنها کنند در صورتیکه شکار مرال در روزهای دیگر سال دشوارتر است همین طور در این فصل شکارچیان مبادرت به تقلید صدای مرال های نر می کنند تا بتوانند به مرال ها دسترسی پیدا و آنها را شکار کنند.

به گفته وی، از آنجایی که شکار مرال ها در فصل گاوبانگی برای شکارچیان متخلف آسان تر می شود محیط بانان منطقه برای حفاظت از این گونه ها برنامه های گشت و پایش مناطق را تشدید می کنند و حتی نیروهای اداری خودرا به کار می گیرند تا در عرصه حضور پیدا کنند همین طور بعضی از مردم، مردم بومی و تشکل هایی که به محیط زیست علاقمند هستند را نیز دعوت به کار می نماییم تا با کمک آنان بتوانیم از این مرال ها حفاظت نماییم.

محمدخانی افزود: حدود ۱۰ روز پیش و ۱۰ روز بعد از آغاز و اختتام فصل گاوبانگی در مناطق حساس و مناطقی که می دانیم جمعیت مرال زیاد است چادرهایی را برپا و نیروهایی را در آنها مستقر می نماییم. در هر حوزه استحفاظی سه تا چهار چادر برپا می نماییم و ماموران ما به صورت شبانه روزی در محل حضور دارند همین طور از ساعت ۱۷ تا ۶ بامداد در منطقه بیدار هستند چونکه در زمان طلوع و غروب آفتاب احتمال نزدیک شدن شکارچیان به مرال ها بیشتر می شود.

وی افزود: در مناطق دشتی مانند دشت جهان نما در منطقه حفاظت شده جهان نما در استان گلستان گشت و پایش های سیار با خودرو نیز صورت می گیرد تا از نزدیک شدن به مرال ها و تجاوز به حریم آنها جلوگیری به عمل آید و یک حریم امنی برای آنها ایجاد شود تا با فراغ بال و در آسایش بتوانند در این فصل جفت گیری و در نتیجه زاد و ولد کنند تا شاهد افزایش جمعیت آنها باشیم.

این محیط بان در پاسخ به این پرسش ایسنا که افراد در فصل گاوبانگی درصورت تشخیص حضور شکارچیان در منطقه چه اقدامی باید انجام دهند، اشاره کرد: مردم هیچ موقع نباید خودرا به صورت مستقیم با شکارچی درگیر کنند بلکه باید با شماره تلفن هایی که در دسترس آنها قرار می دهیم، تماس بگیرند و نیروهای محیط بان را از حضور شکارچیان باخبر کنند چونکه درگیری مستقیم افراد با شکارچیان می تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد بدین سبب تنها کاری که باید انجام دهند اطلاع رسانی به محیط بانان است.

وی با اشاره به اینکه مردم می توانند در فصل گاوبانگی به نیروهای محیط بان کمک شایان توجهی کنند، اظهار داشت: باتوجه به کم بودن تعداد نیروهای محیط بان، مردم می توانند با حضور خود و آوردن چادرهای شخصی به این نیروها کمک کنند و نیروهای محیط بان نیز این افراد را در طول این مدت همراهی می کنند.

محمدخانی در پاسخ به این پرسش ایسنا که باتوجه به شیوع ویروس کرونا آیا تعداد افرادی که برای کمک به حفاظت از مرال ها در فصل گاوبانگی شرکت می کردند نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده است؟ اظهار داشت: تعداد افرادی که امسال برای کمک به حفاظت از مرال ها در فصل گاوبانگی به منطقه آمده اند کمتر از سال قبل است. با این وجود این برنامه حفاظتی امسال ضمن رعایت تمام پروتکل ها و ضوابط بهداشتی از پیش ابلاغ و با رعایت فاصله و موراد بهداشتی شامل استفاده از ماسک و دستکش برگزار شده است همین طور امسال اجازه استقرار نهایتا دو نفر در چادرهایی داده شد که تا سال قبل چهار نفر در آنها مستقر می شدند.

وی ضمن انتقاد از برخی گردشگران اظهار داشت: تعداد معدودی از گردشگران زمانی که در فصل گاوبانگی در مناطق حفاظت شده حضور پیدا می کنند، زباله های خود همچون شیشه و پلاستیک را در منطقه رها می کنند. ما انتظار داریم کسانی که دوستدار محیط زیست و طبیعت گرد هستند آثاری از خود در عرصه های طبیعی بر جای نگذارد.

محمدخانی در آخر صحبت های خود اظهار داشت: امیدوارم امسال بتوانیم به خوبی از مرال ها حفاظت نماییم و در فصل بهار سال آینده شاهد زاد و ولد و افزایش جمعیت این گونه باشیم چونکه حیوانات نیز حق زندگی کردن در آرامش را دارند و از بین رفتن هرگونه از حیات وحش می تواند منجربه از بین رفتن ده ها گونه دیگر در چرخه و زنجیره غذایی طبیعت شود.





منبع:

1399/07/04
12:05:21
5.0 / 5
2089
تگهای خبر: آسایش , باد , برگ , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه