در آستانه روز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی مطرح شد

ذخایر ژنتیكی و زیستی منبعی برای حفاظت و بهره برداری پایدار از طبیعت

ذخایر ژنتیكی و زیستی منبعی برای حفاظت و بهره برداری پایدار از طبیعت به گزارش پرشین رز ذخایر ژنتیکی و زیستی برای کشورهای مختلف اهمیت بسیار زیادی دارند و مراکز نگهداری از نمونه های ژنتیکی و زیستی از این بابت دارای اهمیت هستند که نقش مهمی در تحقیقات بیوتکنولوژی و توسعه محصولات بیوتکنولوژیکی، اشتغال زایی، ایجاد زمینه های کسب و کار و ایجاد امنیت غذایی، سلامت و اقتصادی دارند و یک کارشناس تنوع زیستی می گوید: پژوهش های کاربردی بر ذخایر ژنتیکی و زیستی می تواند در جهت حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی موثر باشد.


به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، ۱۵ فرودین سال ۱۳۸۶، مقام معظم رهبری طی نامه ای دستور ایجاد مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی را صادر کردند. در نهایت، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در همان سال توسط جهاد دانشگاهی تاسیس و ۱۵ فروردین بعنوان روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران سال ۹۴ در تقویم رسمی کشور به ثبت رسید.
عبداله سالاری در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه هدف اصلی از نام گذاری و ثبت برخی روزها در تقویم رسمی کشور افزایش آگاهی و دغدغه جامعه نسبت به جایگاه و اهمیت آن مناسبت است، اظهار نمود: در گذشته توجه کافی به اهمیت مبحث ذخایر ژنتیکی و زیستی نمی شد اما با ثبت این روز در تقویم رسمی کشور اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی در نظر مردم و مسؤلان نسبت به گذشته بیشتر شد.
وی ضمن اشاره به اینکه تنوع زیستی در سه سطح تنوع در اکوسیستم ها، گونه ها و ژن تعریف می شود، اظهار نمود: ذخایر ژنتیکی شامل تمام اجزای تنوع زیستی همچون گیاهان، جانوران، میکروارگانیسم ها و تمام اشکال حیات است و تمامی بهره برداری هایی که از ذخایر ژنتیکی صورت می گیرد وابسته به یکی از اشکال تنوع زیستی است.
وی افزود: ایران به علت تنوع اقلیمی از غنای زیستی و اکوسیستمی بسیار بالایی برخوردار است؛ از انواع اکوسیستم های بیایانی، جنگل های هیرکانی و حرّا گرفته تا اکوسیستم های آبی و خشکی و به تبع آن حضور انواع گونه های گیاهی و جانوری در این اکوسیستم ها که هر یک نماینده و معرف بخشی از ذخایر ژنتیکی کشور هستند.
این متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش ضمن تاکید بر ضرورت نگاه حفاظتی به ذخایر ژنتیکی و زیستی، اظهار نمود: تابحال به ذخایر ژنتیکی به منظور حفاظت و بهره برداری پایدار از تنوع زیستی توجه کافی نشده است. این در حالیست که بخش مهمی از هدف ثبت، ضبط و پژوهش ذخایر ژنتیکی و زیستی باید معطوف به دستیابی به راه کارهای مناسب جهت حفاظت و بهره برداری پایدار از آنها باشد.
به نقل از ایشان، زمانی میتوان در جهت بهره برداری پایدار از تنوع زیستی گام برداشت که شناخت کافی نسبت به گونه های گیاهی، جانوری و سایر جانداران وجود داشته باشد. اگر برپایه پژوهش و بررسی های کاربردی نسبت به ذخایر ژنتکی و زیستی کشور شناخت کافی حاصل شود، می توانیم میزان، روش و نحوه بهره برداری از این منابع طبیعی را بررسی و بگونه ای طراحی نماییم تا ضمن بهره برداری پایدار و در عین حال حفاظت از این منابع، نسل آینده هم از آن بهره مند شوند.
وی افزود: شناخت ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی و راهکارهای حفاظتی از تنوع زیستی هم از راه ارتقاء آگاهی عمومی و انجام پژوهش های کاربردی محقق می شود.
سالاری در انتها ضمن اشاره به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، اظهار داشت: این مرکز بعنوان هماهنگ کننده بین بخشی و با انجام پژوهش های هدفمند در زمینه های مختلفی موفق عمل کرده است و لازم است در جهت حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی هم گام های موثری برداشته شود.




منبع:

1400/01/14
13:18:19
5.0 / 5
1238
تگهای خبر: آب , امنیت , تكنولوژی , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه