فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اصفهان:

۱۰ تن علوفه برای حیات وحش پارك ملی موته توزیع شد

۱۰ تن علوفه برای حیات وحش پارك ملی موته توزیع شد فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اصفهان از توزیع 10 تن علوفه در پناهگاه حیات وحش موته آگاهی داد.



مرتضی جمشیدیان در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: بیش از ۶۰ آبشخور در پناهگاه حیات وحش موته مرمت شده و مشکلی به لحاظ تامین آب برای حیات وحش این منطقه نیست.
وی با اعلان اینکه توزیع علوفه برای وحوش در مناطق تحت مدیریت استان از روز گذشته شروع شده است، اضافه کرد: ۱۰ تن علوفه خشک روز گذشته در پناهگاه موته توزیع شد و این روند در چندین مرحله ادامه خواهد داشت.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اصفهان اشاره کرد: حیوانات باید بطور طبیعی زندگی کنند، در وضعیت خشکسالی بهار امسال وحوش علفخوار (آهو، کل و بز و قوچ و میش) که برای شیردهی به علوفه سبز و تازه نیاز داشتند بطور غریزی از زون حفاظت شده خارج می شدند و به اطراف مناطق می رفتند که خطر شکار یا تصادف جان حیوانات را تهدید می کرد.
جمشیدیان افزود: امکان توزیع علوفه سبز اصلاً وجود نداشت و از طرف دیگر علوفه دهی در آن مقطع مشکلی را حل نمی کرد برای اینکه حیوانات علفخوار به علوفه سبز نیاز داشتند اما حالا که هوا رو به خنکی می رود حیوان علف خشک می خورد و بدین جهت توزیع علوفه ایرادی ندارد.
پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته با داشتن دشت ها و همواری های بسیار وسیع، زیستگاه گونه های مهمی مانند آهوی ایرانی است. این منطقه حفاظت شده با مساحت ۲۰۵ هزار هکتار در مرز مشترک دو استان اصفهان و مرکزی است. و مدیریت آن تحت نظر اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان است.
موته دارای دو منطقه امن با اسامی شور رباط ترک و سی کلفتی است. بلندترین ارتفاعات منطقه حدود ۳۰۰۰ متر و کوتاه ترین آنها تقریباً ۱۵۰۰ متر از سطح دریا می باشند که این اختلاف ارتفاع موجب پدید آمدن رویشگاههای مختلفی در منطقه شده و تنوع زیستی قابل توجهی را پدید آورده است. همین طور با داشتن دشت ها و همواری های بسیار وسیع، زیستگاه گونه های دشتزی مهمی مانند آهو را شامل می شود که خاصیت های ممتاز و منحصر به فردی را برای این منطقه به ارمغان آورده است.
وجه تسمیه پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته به سبب قرار گیری روستای موته در مرکز آنست. پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته دارای آب و هوای خشک سرد یا نیمه خشک سرد است و انواع گیاهان بوته ای و درختچه ای خصوصاً درمنه، گون، خارشتر، جاشیر، بادام کوهی، پسته کوهی و انجیر وحشی رویش دارند.
پوشش گیاهی این منطقه از نوع بوته زار بوده و در مجموع ۴۷۸ گونه گیاهی متعلق به ۲۴۰ جنس و ۵۳ خانواده در این منطقه شناسایی شده است.
تعداد ۲۵ گونه پستاندار، ۸۸ گونه پرنده، ۲۵ گونه خزنده و یک گونه دوزیست در این منطقه شناسایی و ثبت شده است. «آهوی ایرانی» نیز گونه شاخص جانوری در دشت های پهناور منطقه موته شمرده می شود. از گونه های جانوری دیگر می توان به قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، گربه وحشی، کفتار، گرگ، شغال، روباه، گراز، انواع جوندگان، انواع خزندگان، انواع پرندگان همچون کبک، تیهو، کوکر شکم سیاه، انواع چکچک، انواع چکاوک، شاهین، بالابان، دلیجه و کرکس اشاره نمود.

1400/05/05
23:47:25
5.0 / 5
955
تگهای خبر: آب , باد , پارك , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه