واکنش یگان حفاظت محیط زیست به انتقادات تنها محیط بان قطع عضو کشور

واکنش یگان حفاظت محیط زیست به انتقادات تنها محیط بان قطع عضو کشور به دنبال انتقادات هادی پور- تنها محیط بان قطع عضو کشور که بیشتر از یک سال پیش در درگیری با چهار متخلف پای خویش را از دست داد - از سازمان حفاظت محیط زیست نسبت احراز نشدن جانبازی، دریافت نکردن بیمه و خسارت و تهیه نشدن پای هوشمند مصنوعی مورد نظرش، معاون یگان حفاظت محیط زیست کشور توضیحاتی ارائه نمود.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، حوالی صبح ۲۶ فروردین سال قبل درپی هجوم چهار فرد متخلف به پاسگاه محیط بانی کارون واقع در شهرستان گتوند استان خوزستان تنها محیط بان حاضر در این پاسگاه یعنی سید امین هادی پور مورد برخورد گلوله در ناحیه زانو قرار گرفت که در نهایت منجر به قطع پای او شد. به قول تنها محیط بان قطع عضو کشور با گذشت بیشتر از یک سال نه تنها جانبازی او احراز نشده بلکه موفق به تهیه پروتز مورد نظرش و دریافت خسارت یا بیمه بابت نقص عضو نشده است. هرچند طی این مدت مبلغی توسط کمک های مردمی برای تهیه پای هوشمند مورد نظر این محیط بان جمع شده اما بنابر اظهارات او به سبب دریافت نکردن بیمه، این مبلغ به حد نصاب تهیه پای هوشمند از نمایندگی یک شرکت آلمانی در یکی از کشورهای همسایه نرسیده که با عنایت به افزایش نرخ یورو این قیمت روزبه روز افزایش می یابد.

هادی پور دلیل درخواست خود برای تهیه پای مصنوعی هوشمند خارجی را این گونه به ایسنا اظهار داشت: با عنایت به قطع عضو اینجانب از بالای زانو، احتیاج به مفصل زانو در تهیه پای مصنوعی وجود دارد و عمدتا مفاصل موجود در کشور ساخت خارج و شرکتهای خارج از ایران است و نمونه تولید داخلی وجود ندارد. در واقع پروتز داخلی زانو با مفصل کامل یک زانو متفاوت می باشد.

منوچهر فلاحی - معاون یگان حفاظت محیط زیست- در گفت و با ایسنا ضمن بیان این که سازمان حفاظت محیط زیست با تمام توان از محیط بان هادی پور و تمام محیط بانان خود حمایت می کند، به شب وقوع حادثه اشاره و اظهار نمود: محیط بان هادی پور بعد از وقوع حادثه بلافاصله به بیمارستانی در شهرستان شوشتر اعزام شد اما به سبب کمبود امکانات لازم برای درمان به بیمارستان گلستان اهواز منتقل شد. پزشکان به سبب شدت خونریزی با انتقال او به تهران موافقت نکردند ازاین رو او مدتی در اهواز تحت درمان قرار گرفت و و بعد از فراهم شدن شرایط با اجازه پزشکان معالج به یکی از بهترین بیمارستان های خصوصی تهران منتقل شد و تحت مداوا قرار گرفت.
بخشی از هزینه های درمانی محیط بان هادی پور را سازمان محیط زیست پرداخت کرده است
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست حدود ۲۰۰ میلیون تومان بابت مخارج درمانی محیط بان هادی پور در بیمارستان هزینه کرده و با وجود محدودیت در اعتبارات در حد توان در جهت پیگیری روند درمانی این محیط بان سعی شده است تا او مجبور به پرداخت هزینه بابت درمان نباشد.

معاون یگان حفاظت محیط زیست کشور درباره محل هزینه مبلغی که بابت مخارج بیمارستانی این محیط بان پرداخت شده است، توضیح داد: تمام محیط بانان و خانواده های آنان مشمول بیمه تکمیلی هستند اما بیمه محدودیت هایی دارد و تا اندازه ای می تواند هزینه های درمانی را پرداخت کند ازاین رو بخشی از این هزینه را بیمه و بخشی از آنرا سازمان حفاظت محیط زیست از محل اعتبارات تقبل و پرداخت کرده است.
سازمان حفاظت محیط زیست هزینه هر فاکتور بیمارستانی هادی پور را پرداخت می کند
وی همینطور درباره اظهارات محیط بان هادی پور در خصوص این که «هنوز فاکتورهایی از هزینه های درمانی خود دارد»، اظهار نمود: سازمان حفاظت محیط زیست تابحال هزینه هر فاکتور بیمارستانی که محیط بان هادی پور عرضه کرده را پرداخت کرده است و اگر هزینه یا فاکتوری باقی مانده باید به اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان تحویل دهد تا همکاران ما پیگیری و این هزینه را به او پرداخت کنند. ما برپایه وظایف سازمانی در حد توان از محیط بان هادی پور حمایت می نماییم و او نباید نگران هزینه درمانی خود باشد.
چک ۱۵۰ میلیون تومانی بابت دیه برای تهیه پای مصنوعی بود
فلاحی پیشتر در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرده بود که چکی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بابت تهیه پای مصنوعی ساخت کشور به محیط بان هادی پور عرضه شده اما او قبول نکرده اما محیط بان هادی پور این ادعا را رد کرد. فلاحی درباره این اظهارات متناقض در زمینه تحویل این چک بابت بیمه علی الحساب به محیط بان هادی پور مطرح شده، اظهار داشت: روزی که سرهنگ محبت خانی - فرمانده یگان حفاظت محیط زیست - به محیط بان هادی پور اطلاع داد که چک بیمه او بابت تهیه پای مصنوعی داخلی آماده است، حضور داشتم و با وجود محدودیت های اعتباری سازمان حفاظت محیط زیست اما سرهنگ محبت خانی به او اظهار داشت که هر پای مصنوعی ساخت داخل را انتخاب نماید، سازمان هزینه آنرا هر چقدر که باشد، پرداخت خواهد نمود. با این وجود محیط بان هادی پور ابراز تمایل نکرد و از حرف او این گونه برداشت شد که او تنها به دنبال تهیه پای هوشمند خارجی است.

وی در ادامه درباره انتقادات این محیط بان در خصوص این که «این چک بخشی از دیه من است، پس چرا به نام زیان دیده نیست و به نام اداره کل محیط زیست استان خوزستان نوشته شده؟ است»، اشاره کرد: این چک جهت تهیه پای مصنوعی صادر گردیده است که برپایه روال اداری در وجه اداره کل حفاظت محیط زیست استان مربوطه صادر و از راه همان اداره به شخص پرداخت می شود. حتی زمانی که محیط بانان ما به شهادت می رسند هم روال اداری به همین صورت طی می شود و شرکت بیمه، چک را در وجه اداره حفاظت محیط زیست استان بابت پرداخت به خانواده متوفی صادر می کند.

فلاحی در مورد پرداخت دیه محیط بان هادی پور اظهار داشت: پرونده درگیری و شکایت صورت گرفته از فرد ضارب در جریان است ازاین رو محیط بان هادی پور شاکی و مدعی خصوصی این پرونده است. بر این اساس دیه این محیط بان باید توسط متخلفی که از او شکایت شده یعنی ضارب اصلی پرداخت گردد اما این فرد هنوز شناسایی و دستگیر نشده است و طبق دستورالعمل های سازمانی هم اکنون امکان پرداخت دیه به محیط بان هادی پور مقدور نیست و تا وقتی که قاضی پرونده تشخیص دهد که امکان احقاق حق شاکی وجود ندارد، پرداختی صورت نخواهد گرفت.

وی اشاره کرد: این که گفته می شود محیط بان هادی پور شاکی خصوصی این پرونده است به این معنا نیست که سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با این پرونده دخالتی نکرده است بلکه اداره حقوقی اداره کل حفاظت میحط زیست خوزستان و اداره محیط زیست شهرستان گتوند پیگیر این پرونده هستند و مکاتبات را در این خصوص انجام می دهند. اگر زمانی هم لازم باشد دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کمک نماید بلافاصله وارد عمل می شود اما پرونده محیط بان هادی پور هنوز در مرحله ای است که ضارب دستگیر نشده است.
اگر ثابت شود شرکتهای داخلی توان تهیه پای مصنوعی لازم را ندارند، اقدامات دیگری انجام می شود
معاون یگان حفاظت محیط زیست کشور درباره موضوعات مطرح شده در زمینه تهیه پای مصنوعی هوشمند برای محیط بان هادی پور ضمن بیان این که امکان تهیه پای مصنوعی ساخت داخل علیرغم قطع پای این محیط بان از بالای مفصل زانو وجود دارد، خاطرنشان کرد: طی روند درمان این محیط بان علاوه بر برادرش و سایر همراهان او یک تن از همکاران یگان محیط بان هادی پور را هنگام رفتن به مراکز درمانی همراهی می کرد همینطور طی پیگیری های فرمانده یگان حفاظت سازمان، تهیه پای مصنوعی ساخت داخل برای وی در کشور میسر است، با این وجود اگر مدارک یا مستنداتی عرضه شود که اثبات کند شرکتهای داخلی توان تهیه پای مصنوعی لازم برای این محیط بان را ندارد قطعا اقدامات دیگری صورت خواهد گرفت اما هم اکنون این قابلیت در کشور وجود دارد.

فلاحی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گتوند و اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در زمینه پرونده محیط بان هادی پور شکایتی تنظیم کرده اند؟ اظهار داشت: محیط بان هادی پور شاکی خصوصی این پرونده است اما مکاتبات اولیه در مورد پرونده او را اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گتوند انجام داده و اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان هم پیگیری کرده است. درصورتی که لازم باشد دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست هم به این پرونده ورود پیدا می کند اما هنوز این پرونده به سبب دستگیر نشدن ضارب اصلی به چنین مرحله ای نرسیده است.

وی افزود: روال پرونده های حقوقی محیط بانان به این صورت است که ابتدا از راه اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مربوطه برای آن اقدامات و مکاتباتی انجام می شود، وگرنه شخص محیط بان که نمی تواند به تنهایی با دستگاههای مختلف مکاتبه کند. اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گتوند در ارتباط با پرونده محیط بان هادی پور شکایت کرده و پرونده او حتی در شورای تأمین شهرستان گتوند هم مطرح گردیده است.
ابهامات کارشناسان بنیاد شهید
معاون یگان حفاظت محیط زیست درباره ابهامات مطرح شده که روند پرونده جانبازی این محیط بان را به تعویق انداخته است، توضیح داد: در جلسات مشترکی که با سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد پرونده محیط بان هادی پور و دفاعیات در ارتباط با آنرا مطرح کردیم اما گزارشی که آن سازمان از واحد استانی خود دریافت کرده بود به محل اختلافی در پرونده این محیط بان تبدیل شد. برپایه آن گزارش که به استناد اظهارات محیط بان هم شیفت آقای هادی پور در روز حادثه تهیه شده کارشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران این برداشت را کرده بودند که آقای هادی پور در شب حادثه شیفت نبوده و به سبب مبتلا شدن به ویروس کرونا خویش را در پاسگاه محیط بانی قرنطینه کرده بود این در حالیست که محیط بان هادی پور در شب حادثه شیفت بود و شواهدی در خصوص بیمار بودن او وجود ندارد.

وی افزود: به صورت معمول گشت و پایش و عملیات تعقیب و گریز محیط بانان به صورت انفرادی صورت نمی گیرد و محیط بانان با همدیگر در مناطق حضور پیدا می کنند. این شائبه برای کارشناسان سازمان بنیاد شهید پیش آمد که چرا محیط بان هادی پور در شب حادثه در پاسگاه محیط بانی حضور داشته در حالیکه همکار وی در منطقه بوده است. همکار محیط بان هادی پور در اظهارات خود آورده بود که هادی پور بنابر شرایط کرونایی ترجیح داده در پاسگاه بماند و از پاسگاه نگهبانی کند. با عنایت به وجود گاوصندوق سلاح های محیط بانی در این پاسگاه لازم است حداقل یک نفر محیط بان در این پاسگاه جهت مراقبت و نگهبانی باقی بماند و محیط بان هادی پور هم به همین جهت در شب شیفت در پاسگاه مانده بود.

معاون یگان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: در چنین شرایطی که ابهاماتی در پرونده جانبازی مطرح و به محل اختلاف نظر تبدیل می شود، پرونده به مقام بالاتری که ستاد کل نیروهای مسلح است ارجاع داده می شود تا بررسی شود که پرونده محیط بان هادی پور هم بر همین مبنا به ستاد ارجاع داده شد. با این وجود بنا به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست قرار شد که در جلسه آتی که با سازمان بنیاد شهید برگزار می گردد مجدد پرونده محیط بان هادی پور را مطرح و ادله و مستندات خویش را در این زمین عرضه نماییم تا ابهامات موجود حل و فصل شوند. اگر ما پیگیر پرونده جانبازی این محیط بان نبودیم این پرونده رد می شد و به مقام بالاتری ارجاع نمی شد.

فلاحی در انتها اظهار داشت: محیط بان هادی پور نباید نگران پرونده جانبازی خود باشد چونکه سازمان حفاظت محیط زیست با تمام توان از او حمایت و دفاع می کند. این وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست است که از محیط بانان خود حمایت کند و این شائبه نباید برای هیچ یک از محیط بانان زحمتکش پیش آید که سازمان از آنان حمایت نمی کند.





منبع:

1400/06/15
20:17:52
5.0 / 5
617
تگهای خبر: برگ , پزشك , حفاظت , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه