مدیركل زمین شناسی اصفهان:

فرونشست، شهرک نیرو هوایی اصفهان را از سکنه خالی کرد

فرونشست، شهرک نیرو هوایی اصفهان را از سکنه خالی کرد به گزارش پرشین رز مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان اظهار داشت: شهرک نیرو هوایی در این کلانشهر سال 96-97 به سبب فرونشست از سکنه خالی شده است.



رضا اسلامی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: شهرک نیرو هوایی واقع در منطقه خانه اصفهان این کلانشهر که زمان پیش از انقلاب ساخته شد و افسران و خلبانان در آن زندگی می کردند سال ۱۳۹۶- ۱۳۹۷ به سبب فرونشست زمین از سکنه خالی شده و اکنون تعداد قلیل در این شهرک زندگی می کنند.
وی با اشاره به این که نرخ فرونشست در این شهرک تا حالا اندازه گیری نشده است، گفت: نشست زمین در این منطقه به حدی است که ساکنان آنرا ترک کردند و قابل سکونت نیست؛ منطقه "خانه اصفهان" از بلوار میخک گرفته تا خیابان های بنفشه جنوبی و شمالی تحت تأثیر فرونشست است و حتی خانه نوساز و مسجدی که ساختند یا اداره پست در همین خیابان آثار ترکهای فرونشستی در آنها دیده می شود و این شهرک دیگر قابل سکونت نیست. اگر شما به پایانه حمل نقل امیر کبیر در شاپور جدید بروید همین ترک ها را خواهید دید. این ترک ها به حدی بوده است که دفتر پست این پایانه تخلیه شده است.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اشاره کرد: پیشروی این فاجعه در اصفهان شوخی بردار نیست و اگر رودخانه زاینده رود جاری نباشد، برمبنای مطالعات صورت گرفته اگر با همین رویه که از آبخوان برداشت می شود و بدون آنکه تغذیه ای در آن صورت گیرد و زاینده رود بصورت دائمی جاری نشود دربدبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۰۹ و در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۱۸ آبخوان آب خواهد داشت آن زمان ما به کف آبخوان رسیدیم و این فاجعه ای که اکنون نمونه کوچکی از آنرا در این منطقه می بی نم در جای جای اصفهان رخ خواهد داد؛ این وضعیت را در منازل مسکونی فرودگاه اصفهان و منازل پایگاه هوایی هشتم شکاری هم شاهد می باشیم و این ها جلوه های یک شهر بوده که یکی یکی در حال نابود شدن است.
اسلامی اظهار داشت: میزان فرونشست در منطقه حبیب آباد در شمال کلانشهر اصفهان ۱۶ سانتی متر و در شهرک نیرو هوایی خیلی کمتر از این مقدار باید باشد اما باتوجه به زمین های کشاورزی در پشت شهرک که در آن کشت انجام می شود و احتمال دارد چاهی که از آن آب برداشت می شود در تسریع این عارضه بی تأثیر نباشد؛ البته هنوز مطالعات در این منطقه انجام نشده و پس از بررسی های همه جانبه نتایج آن اعلام خواهد شد اما آنچه که مهمست که دشت اصفهان- برخوار یک دشت یکپارچه است و هر اتفاقی در وضعیت آبخوان دشت رخ دهد بر سایر نقاط هم کم یا زیاد تأثیر خواهد گذاشت.




منبع:

1400/07/10
10:08:14
5.0 / 5
810
تگهای خبر: آب , باد , زندگی , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه