معاون شهردار اصفهان:

شبکه پساب شهرداری تداخلی با آب چاه های شرب اصفهان ندارد

شبکه پساب شهرداری تداخلی با آب چاه های شرب اصفهان ندارد به گزارش پرشین رز، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان اظهار داشت: تصفیه خانه ها و شبکه پساب مستقل شهرداری، هیچ تداخلی با شبکه آب و فاضلاب آبفا ندارد و آب چاه های شرب شهر سالم می باشد.



به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، مهدی بقایی ظهر پنجشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با اعلان اینکه آب آشامیدنی چاه های شهر بطورکامل سالم می باشد و هیچ نوع آلودگی به سبب آبیاری فضای سبز با پساب به منابع زیرزمینی نفوذ نمی کند، اظهار داشت: همین طور شبکه پساب تصفیه شده شهرداری با سیستم آب و فاضلاب شرکت آبفا تداخلی ندارد.
وی با اشاره به این که با راه اندازی تصفیه خانه های پیشرفته و شبکه انتقال پساب، توانسته ایم از هرگونه آلودگی چاه های شرب جلوگیری نماییم، اضافه کرد: این اقدام نه فقط کیفیت آب آشامیدنی را حفظ نموده بلکه امکان استفاده از پساب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز را فراهم آورده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به تکنولوژی های جدید به کار رفته در تصفیه خانه های پساب شهرداری، مانند تصفیه خانه سپاهان شهر اشاره کرد: گندزدایی پساب با ازن یکی از روش های کلیدی است. در این تکنیک، حباب های ازن در عمق هفت متری تزریق می شوند تا پروسه تصفیه بهینه شود.
بقایی افزود: ما ابتدا مدلهای آزمایشگاهی را تست کردیم و بعد از موفقیت در مقیاس کوچک، این فناوری را در مقیاس بزرگ تر اجرا کردیم. نتایج نشان داد که پساب تصفیه شده استانداردهای زیست محیطی را رعایت می کند و هیچ تداخلی با شبکه آبفا ندارد.
وی اشاره کرد: این سیستم ها از نفوذ آلودگی به چاه های آب زیرزمینی جلوگیری می کنند و کیفیت آب آشامیدنی در پارک ها و فضاهای سبز ایمن است.

شاخص های آلودگی در پساب تصفیه شده کاهش یافت


معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان همین طور به آزمایش های گوناگون پساب اشاره نمود و اظهار داشت: نشان میدهد فاکتورهای آلودگی مانند BOD، COD و کلی فرم در پساب تصفیه شده به صفر رسیده و این آب برای مصارف غیرشرب بطورکامل مناسب می باشد.
بقایی به بحران آب در اصفهان اشاره نمود و اظهار داشت: نیاز آبی فضای سبز شهر طبق طرح جامع، حدود ۹۰ میلیون مترمکعب در سال است. این میزان در وضعیت خشکسالی به ۶۲ میلیون و در وضعیت بحرانی به ۳۶ میلیون مترمکعب کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به این که سال ۱۴۰۳ در مجموع ۲۷ میلیون مترمکعب از محل چاه ها و جریان زاینده رود در مادی ها برای فضای سبز شهر اختصاص یافت، اضافه کرد: با وجود کاهش منابع آبی، با بهره گیری از پساب تصفیه شده و چاه های مجاز تلاش می نماییم فضای سبز پنج هزار و ۷۱۴ هکتاری شهر را حفظ نماییم در صورتیکه از این مقدار، چهار هزار هکتار بصورت تفرجگاهی و اکولوژیک در اختیار شهرداری است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان به اجرای طرح های انتقال آب، مانند رینگ های توزیع ۹۶ کیلومتری داخلی و ۲۶ کیلومتری خارجی که برای رساندن آب به مناطق مختلف شهر طراحی شده اند، اشاره نمود و اضافه کرد: این طرح ها با هدف کاهش فشار بر منابع زیرزمینی و ممانعت از فرونشست زمین اجرا می شوند.
بقایی همین طور به مشکلاتی مانند قطعی برق یا فشار نامناسب در شبکه اشاره و اشاره کرد: این شرایط گاهی موجب شکستگی لوله ها می شود و نیاز به مخازن ذخیره و لوله های مقاوم تر را ضروری کرده است.

۷۰ درصد قراردادهای شهرداری با شرکت های دانش بنیان است


وی به همکاری نزدیک شهرداری با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اشاره نمود و اظهار داشت: بالاتر از ۷۰ درصد قراردادهای شهرداری خصوصاً در عرصه خدمات شهری با شرکت های دانش بنیان است.

وی به پروژه های نوآورانه ای مانند ردیابی موقعیت آتش نشانان با سنسورهای پیشرفته که عملیات اطفای آتش سوزی را بهبود داده است، اشاره نمود و اظهار داشت: ما ریسک پذیری را پذیرفتیم و با پشتیبانی از این شرکت ها، فناوری هایی مانند گندزدایی نانویی پساب را توسعه دادیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اعلان اینکه حتی اگر برخی پروژه ها در مقیاس کوچک شکست بخورند، نتایج طولانی مدت آنها ارزش سرمایه گذاری را دارد، ابراز کرد: یکی از نمونه های موفق، تولید مدل آزمایشگاهی برای گندزدایی پساب بود که بعد از موفقیت در تست های اولیه، در مقیاس بزرگ تر اجرا شد.
به گفته بقایی، این همکاری ها نه فقط مشکلات شهری را حل کرده بلکه بازار کار جدیدی برای شرکت های دانش بنیان به وجود آورده است.
وی همین طور به پروژه نورپردازی با بهره گیری از آینه ها برای انتقال نور خورشید به ساختمان ها اشاره نمود و اضافه کرد: این پروژه دانش بنیانی در منطقه ۱۳ بصورت آزمایشی اجرا شده و نتایج مثبتی داشته است.

تهاتر ۱۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری جهت استفاده از پساب اصفهان


بقایی با اعلان اینکه طی تفاهم نامه های اخیر با شرکت آب منطقه ای تا سال ۱۴۰۵ ظرفیت تامین پساب برای شهر اصفهان به یک هزار لیتر در ثانیه افزایش خواهد یافت، اشاره کرد: در طرح مولدسازی اراضی وزارت نفت در منطقه هزارجریب که اعتبار ۳۵ هزار میلیارد تومانی آن برای پروژه های آبی اصفهان اختصاص یافته، مدیریت شهری اصفهان در تهاتر عدد ۱۰ هزار میلیارد تومان برای صدور پروانه ها در این پروژه، یک هزار لیتر بر ثانیه پساب را خریداری نموده است که در صورت بهره برداری خط انتقال آب ماندگان به اصفهان، عملیاتی شود.
وی با بیان این امر امکان تامین آب پایدار را برای فضای سبز فراهم می آورد، ابراز کرد: طبق توافق با شرکت آب منطقه ای درصورت تامین این میزان پساب، ما بهره برداری از شماری از چاه ها را تعطیل و بجای آن، پساب تصفیه شده را جایگزین خواهیم کرد تا فشار بر منابع زیرزمینی کم شود و این اقدامات به حفظ کیفیت خاک و ممانعت از فرونشست زمین کمک می نماید.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان با اعلان اینکه این شهر در کنار بحران آب، درگیر چالش آلودگی خاک نیز شده است، اشاره کرد: درصورت ادامه شرایط موجود در اصفهان در آینده نه چندان دور با بحران خاک رو به رو خواهیم شد که به اندازه بحران آب جدی است و نیاز به برنامه ریزی طولانی مدت دارد.

۱۰ درصد صرفه جویی مصارف خانگی بحران فضای سبز اصفهان را مرتفع می کند


بقایی در ادامه با اشاره به مصرف سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی در اصفهان، از رسانه ها خواست که با فرهنگ سازی، مردم را به کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب تشویق کنند.
وی اشاره کرد: اگر هر فرد فقط ۱۰ درصد صرفه جویی کند، معادل ۳۵ میلیون مترمکعب آب ذخیره می شود که می تواند بحران فضای سبز اصفهان را برطرف کند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان به اقدامات ساده ای مانند کاهش زمان استحمام یا استفاده بهینه از آب در مصارف خانگی اشاره نمود و اضافه کرد: این اقدامات کوچک می تواند تأثیرات بزرگی بر کاهش مصارف آب شهری داشته باشد.

حق آبه


شهر اصفهان باید در جدول منابع و مصارف گنجانده شود


بقایی همین طور به مشکل اختصاص نیافتن حق آبه فضای سبز شهر اصفهان در جدول منابع و مصارف آب شرکت آب منطقه ای اشاره نمود و اظهار داشت: شهرداری در تلاش است تا این حق آبه بصورت رسمی در جدول گنجانده شود.
وی تاکید کرد: با وجود چالش های چندساله در عرصه آب و خاک، شهرداری اصفهان با بهره بردن از تکنولوژی های جدید، همکاری با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان، و تعامل با نهادهای دولتی، در راه مدیریت پایدار منابع حرکت می کند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان اضافه کرد: ما با ریسک پذیری و نوآوری، آینده بهتری برای اصفهان می سازیم و از تمامی شهروندان، رسانه ها و نهادها دعوت می نماییم تا در این راه همراه ما باشند و با همکاری جمعی، بحران های موجود را پشت سر بگذاریم.


منبع:

1404/03/01
15:05:24
5.0 / 5
244
تگهای خبر: آب , آتش , آلودگی , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه
به پرشین رز، جایی که گل ها فقط زیبا نیستند، بلکه سخنگوی طبیعت اند، خوش آمدید! فراتر از یک سایت گل و گیاه