در گزارش پرشین رز عنوان شد:

ماده شیر ایرانی وارد تهران می شود، نظارت بر پرورش تیلاپیا در سمنان

ماده شیر ایرانی وارد تهران می شود، نظارت بر پرورش تیلاپیا در سمنان پرشین رز: مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه تكثیر شیر منقرض شده ایرانی برای نخستین بار در دستور كار است، اظهار داشت: به دنبال انتقال دو قلاده شیر، جفت ماده باز وارد تهران می شود.



مجید خرازیان مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینكه انتقال گونه های مختلف جانوری بین باغ وحش های دنیا امری مرسوم می باشد، اظهار داشت: این انتقال ها برمبنای رعایت استانداردها تحت نظارت اتحادیه ها و انجمن های بین المللی صورت می گیرد كه باغ وحش ارم تهران باز از این قائده مستثنا نیست و با تأیید نظارت های بین المللی و مجوزهای لازم از محیط زیست انتقال دو قلاده شیر به این باغ وحش در حال انجام می باشد.
وی ضمن بیان اینكه هیرمان شیر نر اواخر هفته گذشته از كشور انگلیس به باغ وحش ارم تهران تحویل داده شد، افزود: اواخر همین هفته باز شیر ماده از ایرلند به تهران انتقال داده می شود كه از خاصیت و شرایط لازم به صورت ۱۰۰ درصد مطمئن هستیم كه ایرانی هستند.
بازگشت شیر ایرانی پس از ۸۰ سال
مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست بابیان اینكه احیای ژنتیك شیر ایرانی به هیچ وجه به معنای احیای آن در زیستگاه نیست، اظهار داشت: برنامه باغ وحش ارم تلفیق این دو و احیای شیر ایرانی در منطقه محصور است كه از نظر ژنتیك از همان نسل شیرهای انقراض شده ایران در ۸۰ سال قبل محسوب می شوند.
خرازیان مقدم در سوالی در خصوص اینكه این تجربه درباره ببرهای انتقال یافته از روسیه چندان مثبت نبود و چقدر تضمین موفقیت این طرح وجود دارد، اشاره كرد: انتقال ببر از روسیه كاری ناموفق و متولی آن سازمان محیط زیست بود كه در این مورد باغ وحش ارم متولی كار است و سازمان محیط زیست نظارت های لازم را دارد كما اینكه این دو سوژه كاملاً متفاوت از یكدیگر هستند.
وی اضافه كرد: آخرین بار شیر حدود هشتاد سال پیش در جنوب كشور مشاهده شد و پس از آن انقراض پیدا كرد اجداد این نوع شیر هنوز در هندوستان و دیگر كشورها وجود دارد اما این امر یعنی تكثیر نسل شیر ایرانی در منطقه محصور برای نخستین بار در حال اتفاق افتادن است.
برنامه های نظارت بر تكثیر تیلاپیا طی دو ماه آینده
مدیركل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست همین طور در پاسخ به سوالی پیرامون مجوز پرورش تیلاپیا بعنوان گونه غیربومی در چهار استان كشور همچون سمنان باز در توضیح، اظهار داشت: به دنبال مجوز تكثیر و پرورش ماهی تیلاپیا به چهار استان یزد، خراسان جنوبی، قم و سمنان سال گذشته، ضوابط و الزامات زیست محیطی باز به ادارات كل محیط زیست نمایش شد تا برمبنای آن كار نظارتی را انجام دهند.
خرازیان مقدم در ادامه اشاره كرد: در سازمان محیط زیست كشور به این مساله بسنده نكردیم و برای نظارت های بیشتر بر روند اجرای طرح مقرر شد مجری ذی صلاح طرف قرار داد تا دو ماه آینده ضوابط و معیارهای زیست محیطی را تكمیل و برای این چهار استان ارسال نماید.
وی اضافه كرد: متأسفانه طی سال های گذشته طبق خبرهای واصل در بعضی استان های دیگر این تكثیر و پرورش به صورت غیرقانونی صورت گرفته است و به نظر من اگر بخواهد كالبدشكافی صورت گیرد شاید این معنا را دهد كه ای كاش طی سال های گذشته برای این چند استان به صورت پایلوت مجوز داده می شد تا جلوی ترویج غیرقانونی تكثیر و پرورش این گونه غیر بومی گرفته شود و نظارت استانی و حسب مورد نظارت ستادی به عمل می آمد.
مرگ ۱۶۰ رأس قوچ، میش و بره در پارك ملی گلستان
مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوال دیگری در خصوص روند پرونده بررسی علت تلف شدن قوچ و میش های پارك ملی گلستان طی فروردین امسال باز اظهار داشت: ۱۰ فروردین امسال گزارش هایی از تلف شدن ۱۶۰ رأس قوچ، میش و بره به دست ما رسید كه با هماهنگی های صورت گرفته دامپزشكان اداره محیط زیست به همراه دامپزشكان استان گلستان و خراسان شمالی جهت بررسی های بیشتر عازم منطقه شدند.
خرازیان مقدم بابیان اینكه گذشت زمان ۱۰ الی ۱۱ روزه از مرگ قوچ و میش های پارك ملی گلستان تشخیص علت را با چالش های بسیاری مواجه كرده بود، اشاره كرد: باوجود این تفاسیر بررسی های میدانی آغاز و خود من باز دوازدهم فروردین در منطقه حضور یافتم تا منطقه بهتر مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی بابیان اینكه پس از نمونه برداری ها در ابتدا برای آنكه از انتقال بیماری های احتمالی جلوگیری شود لاشه ها به صورت بهداشتی امحا شد، افزود: با هماهنگی دو استان مذكور مقرر شد تا ظرفیت های ملی و استانی را برای یافتن علت مرگ قوچ و میش های پارك ملی گلستان به كار گرفته شود.
احتمال سرمازدگی دلیل مرگ قوچ و میش ها
مدیركل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست بابیان اینكه طبق اعلام دامپزشكی استان خراسان شمالی و دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران احتمال وجود بیماری طاعون نشخواركنندگان كوچك منتفی اعلام شد، اظهار داشت: با عنایت به رد بیماری قابل سرایت با تلفات بالا طاعون نشخواركنندگان كوچك سوژه مسمومیت در اولویت قرار گرفت و نمونه ها به آزمایشگاه مورد معتمد سازمان در گنبد انتقال پیدا كرد تا آزمایش های سم شناسی بر روی آن صورت گیرد.
خرازیان مقدم بابیان اینكه همزمان نمونه ها به سازمان دامپزشكی كشور باز ارسال شده است، اشاره كرد: در بررسی های اولیه دامپزشكی با عنایت به سرما و برف شدید منطقه در ۲۸ اسفندماه احتمال سرمازدگی را مطرح نمودند اما اعلام هر گونه نتیجه گیری مستلزم آن است كه نتایج كتبی از سازمان دامپزشكی بعنوان مرجع اعلام گردد كه هنوز به دست ما نرسیده است.
وی اضافه كرد: تمام اهتمام و تلاش بر به نتیجه رسیدن این مساله است پس احتمال بیماری منتفی نیست اما ضعیف است، اما از آنجائیكه كولاك و برف در منطقه باز بی سابقه بود بحث سم شناسی و بیماری باز در حال پیگیری است و به محض مشخص شدن نتیجه حتما به اطلاع مردم خواهد رسید.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، مجید خرازیان مقدم مدیركل دفتر حیات وحش و آبزیان آب های داخلی سازمان حفاظت محیط زیست به منظور بررسی زیستگاه های یوزپلنگ آسیایی، بررسی عملكرد اداره كل حفاظت محیط زیست استان سمنان در حفاظت زیستگاه ها و تعیین پروژه های سال جاری حفاظت از یوزپلنگ به شاهرود سفر كرده بود.


منبع:

1398/02/17
13:51:48
5.0 / 5
4428
تگهای خبر: آب , باغ , برف , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه