رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست هشدار داد
دفن بهداشتی زباله فقط در چند شهر انجام می شود
پرشین رز: رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: دفن بهداشتی زباله تنها در چند شهر مهم كشور انجام می شود كه این نشان از كم توجهی به پسماندهاست.
به گزارش پرشین رز به نقل از مهر، پیام جوهرچی رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: ذهنیت اكثریت مردم از واژه پسماند، زباله های شهری است درحالیكه پسماند بسیار گسترده و شامل پسماندهای صنعتی ویژه، خطرناك و پزشكی می شود. وی ادامه داد: سالانه هشت میلیون تن پسماند صنعتی ویژه تولید می شود پس اهمیت آن كمتر از پسماندهای شهری نیست. رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینكه محل دفن پسماند تهران در آرادكوه است اظهار داشت: این منطقه حدود چهل سال فعالیت نموده و انتخاب آن به اندازه ای خوب بوده كه نه تنها به سفره های زیرزمینی نفوذ نمی كند بلكه این حجم از پسماند را تحمل كرده است.
جوهرچی با تاكید بر ضرورت تكفیك پسماند از مبدأ اظهار نمود: اگر زباله ها از مبدأ تفكیك شوند مشكل اصلی در مدیریت پسماند حل خواهد شد. طبق برنامه وزارت كشور تفكیك پسماند باید هر سال ۲۰ درصد افزایش می یافت كه متأسفانه هنوز محقق نشده است.
وی تصریح كرد: طبق قانون پسماند، ۲۲ نهاد در این زمینه دخیل اند، بعنوان مثال سازمان صدا و سیما در این خصوص نقش ویژه ای دارد كه باید این نقش پررنگ تر شود.
این مقام مسئول عنوان كرد: درست است كه كشورهای اروپایی مدیریت پسماند و تفكیك از مبدأ را از دهه ۷۰ آغاز نموده اند اما می توان از تجربیات آنها استفاده نمود. بعنوان مثال كشورهای اروپایی مجهز به دستگاه های خودپرداز پسماند هستند كه باید از آن الگوبرداری كرد.
جوهرچی اظهار داشت: تا زمانی كه شهرداری به پسماندهای خشك بعنوان یك منبع درآمدی می نگرد خیلی از معضلات این حوزه قابل حل نخواهد بود. میزان انباشت پسماند در استان های شمالی به قدری زیاد شده كه وضعیت به حالت بحرانی درآمده ضمن اینكه شهرداری در خیلی از استان ها، سازمان مدیریت پسماند ندارد.
رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه بیشتر از ۹۰ درصد از پسماندها تلانبار می شوند بیان كرد: دفن بهداشتی زباله تنها در چند شهر مهم كشور انجام می شود كه این نشان از كم توجهی به پسماندهاست.
جوهرچی با اشاره به اینكه كانكس های تفكیك پسماند در همه مناطق وجود ندارد و حتی در بعضی مناطق تعطیل شده اند افزود: بیشتر این كانكس ها پسماندهای پتروپلاستیك و كارتن و كاغذ جمع آوری می كنند.
وی با اشاره به آماری از وجود پسماندهای پزشكی اظهار داشت: روزانه ۹۱ تن پسماند بیمارستانی از ۱۶۵ بیمارستان در استان تهران تولید می شود كه ۱۵۵ بیمارستان مجهز به سیستم های بی خطرسوز هستند.
رئیس گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: به ازای هر فرد در استان تهران ۳، ۴۴ كیلوگرم پسماند پزشكی تولید می شود كه ۱۳ صدم آن پسماند عفونی تیز و برنده و شیمیایی است. متأسفانه پسماندهای ویژه مدیریت صحیحی نمی شوند و باید محل ویژه ای برای دفع این زباله ها در نظر گرفته شود.
منبع: پرشین رز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب