تأثیر پسماندسوزی بر تشدید آلودگی هوای تهران

تأثیر پسماندسوزی بر تشدید آلودگی هوای تهران به گزارش پرشین رز معاون اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اشاره به اینكه پسماندسوزی می تواند هم در خاك و هم درهوا آلودگی ایجاد كند، اظهار داشت: پسماندسوزی آلودگی هوا را تشدید می كند.



سیامك دل زنده در گفت و گو با ایسنا اضافه كرد: هنگام آلودگی هوای تهران كه بسیارهم خطرناك می باشد و با پدیده «وارونگی هوا» مواجه هستیم، پسماندسوزی آلودگی هوا را تشدید می كند. در واقع یكی از علل اصلی آلودگی هوا می تواند پسماندسوزی در اراضی ملی، بلاصاحب نامحصور و كارگاه های كوچك باشد.

وی درباره گازها و آلاینده هایی كه از سوزاندن پسماندها در پایتخت تولید می شود توضیح داد: گازهای بسیار خطرناكی به نام های« دی اكسین» و «فوران» از سوزاندن پسماندهای پلاستیكی متصاعد می شود.

دل زنده اظهاركرد: در مناطق جنوبی تهران كشت و زرع زیاد است و گاهی در این مناطق علاوه برلاستیك و پلاستیك باقیمانده محصولات كشاورزی مانند كاه و كلش را هم می سوزانند. در نتیجه آلاینده هایی نظیر«هیدروكربن ها»، «مونوكسیدكربن»، «دی اكسید نیتروژن»، «دی اكسید گوگرد» متصاعد و آزادسازی ذرات معلق حاصل از آنها باعث آلودگی هوا و شیوع بیماری های جدید می شود.

معاون اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با تاكید بر اینكه شهرداری، بخشداری و سازمان حفاظت محیط زیست باید به صورت یك تیم با این پدیده برخورد كنند، اظهاركرد: با این وجود به علت هویت و مكان نامشخص افرادی كه مرتكب پسماندسوزی می شوند، معوولا نمی توان اقدامات لازم را برای برخورد با آنان انجام داد.

دل زنده خاطرنشان كرد: صنایع به قوانین سازمان حفاظت محیط زیست كاملا واقف هستند ازاین رو تبعات تخطی از قانون را می دانند البته چون مكان استقرار آنها مشخص است اگر از راه پسماندسوزی آلودگی ایجاد كنند سازمان حفاظت محیط زیست با این صنایع برخورد می كند.

وی افزود: در ‍پایش های شبانه و به صورت كلی پایش هایی كه سازمان حفاظت محیط زیست در این حوزه در مناطق جنوبی تهران مانند آزادگان انجام داده است، شاهد بوده ایم كه گاهی پسماندهایی چون لاستیك، سیم و كابل را می سوزانند و متاسفانه كسی هم نیست كه بتوان با او برخورد كرد چون معمولا این افراد دوره گرد هستند و جزو افراد كم توان جامعه محسوب می شوند و با پسماندسوزی بخشی از درآمد خویش را تامین می كنند.

دل زنده با اشاره به اینكه مدیریت كلیه پسماندها به غیر از پسماندهای صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها بر عهده شهرداری ها و دهیاری ها و در خارج از حوزه آن دو بر عهده بخشداری ها است، اظهار داشت: مدیریت اجرایی پسماندهای ویژه بر عهده خود تولیدكننده است یعنی یك واحد صنعتی باید پسماندهای تولید شده در آن واحد را خود مدیریت كند.

وی اضافه كرد: سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان «ناظرعالی» در این عرصه در صورت مشاهده تخلف یك واحد صنعتی از قانون مدیریت پسماند یا در صورت دریافت گزارش تخلف، با متخلفات برخورد و در صورت ضرورت آنها را به مراجع قضایی معرفی می كند.

دل زنده در انتها اظهار داشت: یكی از راهكارهای اساسی برای مقابله با پسماندسوزی، فرهنگسازی است. خطرات آلودگی هوا و میزان مسمومیت حاصل از پسماندسوزی را باید به شهروندان گوشزد و آنان را آگاه كرد تا این مشكل كمتر شود.




1398/09/30
13:58:39
5.0 / 5
4198
تگهای خبر: آزاد , آلودگی , بیماری , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه