وقتی كه آخرین درخت جان می دهد

وقتی كه آخرین درخت جان می دهد كردستان شاید سال ها بعد هنگامی كه آخرین درخت در این سرزمین جان می دهد، برای گذشته شیون سر دهیم كه چرا قدر آن كهن درختان بید و بلوط را ندانستیم.


الهه الیاسی، حامی محیط زیست در یادداشتی مطرح کرده که شاید سال ها بعد هنگامی که آخرین درخت در این سرزمین جان می دهد، برای گذشته شیون سر دهیم که چرا قدر آن کهن درختان بید و بلوط را ندانستیم و هنگامی که در آتش خشم انسان ها شعله می کشیدند به فریادشان نرسیدیم و آبها را آلوده کردیم و زمین را به زباله دانی مبدل ساختیم!
کیست که وجود درختان را در چرخه تولید اکسیژن انکار کند؟ ما با ابزارها و فعالیتهای مخربمان، هوا و آب پاک را از خود گرفتیم و اندک تلاشی برای نجات زمینمان نکردیم.
انسان امروزی باید بداند که فعالیتهای مخربش و حذف موجودات زنده همچون باکتری ها، حشرات و پستانداران و سایر موجودات همگی باعث می شوند دیر یا زود کل حیات بر روی این پهنه خاکی نابود شود و بی گمان حالا و در این روزها شاهد آن هستیم که بشر دست به هر جنایتی ضد محیط زیست خود می زند تا نفع کوتاه مدتی از آن ببرد.
-مسئولیت ما چیست؟
شاید در نگاه اول تغییر در رفتار یک فرد اهمیتی نداشته باشد، اما باشکوه ترین خانه ها از یک آجر شروع شده و بطور قطع ما با تغییر در نگرش و سبک زندگیمان آغازگر هر اتفاق زیبایی خواهیم بود تا بتوانیم با افتخار زمین را به نسل آینده و فرزندان خود تحویل دهیم.
نیازی نیست برای طرفدار محیط زیست بودن کار سختی انجام دهیم و یا به میان جمعیت ها برویم و کمپین و کارزار راه بیندازیم همین که در منزل خود تفکیک زباله را آغاز نماییم، بر مبنای هرم خرید ( در اینترنت هرم خرید را جست و جو کنید) رفتار نماییم، استفاده از ماشین را به حداقل برسانیم، چراغ اضافی خانه خویش را خاموش نماییم، دور ریز یخچالمان را کنترل نماییم، در گردش هایمان آتش نیفروزیم و اگر آتش کوچکی را دیدیم مسئولیت پذیر باشیم و خاموشش نماییم، با افتخار می توانیم خویش را یک فرد فعال محیط زیستی بنامیم و الگویی برای سایر خانواده ها باشیم.
_کیف یک محیط زیستی
یک فرد حامی محیط زیست همواره یک سری لوازم را باخود حمل می کند تا کمترین صدمه را در یک گردش ساده به محیط زیست وارد کند.
یک بطری پایدار آب برای پیشگیری از خرید آب معدنی، یک دستمال پارچه ای که احتیاج به دستمال کاغذی را جبران کند، یک شیشه کوچک خوراکی خانگی تا مجبور نشود خوراکی هایی را خریداری کند هم صرفه اقتصادی ندارند هم زباله تولید می کند و یک کیسه پارچه ای که اگر خریدی داشت با افتخار بگوید کیسه پلاستیکی نمی خواهم.
-نقش ما در انتقال اطلاعات محیط زیستی
شاید دربرخورد نخست اگر کسی یک فرد دوست دار محیط زیست را ببیند که ازگرفتن کیسه پلاستیکی اجتناب می کند او را به سخره گیرد و نقش فرد را در کاهش فرآیند تخریب محیط زیست نادیده قلمداد کند.
اما باید بدانیم که این دست از افراد بسیارند و شاید گناه از ما باشد که نتوانسته ایم به خوبی آگاهی رسانی نماییم و در بسیاری موارد سکوت کرده ایم! چونکه ابزارهای مطالعه، دانش و آگاهی به صورت یکسان در اختیار همه قرار نگرفته و اگر شما در اینباره اطلاعاتی دارید ضروریست تا در فضای مجازی، منزل و یا محل کارتان به اطرافیان خود اطلاعات جامع و علمی را منتقل کنید.
شاید اگر شخصی در جنگلهای بلوط کردستان آتش کوچکی را برای تهیه خوراک گردش خانوادگیشان بیفروزد و ما بی تفاوت از کنار آن بگذریم و آگاهی رسانی نکنیم، این آتش جان هزاران حیوان و درخت بی پناه و مظلوم را بگیرد و بی گمان ما در این کشتار سهم خواهیم داشت و اینگونه است که اهمیت انتقال اطلاعات محیط زیستی روشن می شود.
-خجالت نکشیم
شاید در شروع هر کار جدیدی به خصوص در حوزه محیط زیست شرم بر انسان فایق آید، اما امکان دارد با تمرین و تکرار و فکر به سرنوشت کارهایمان بتوانیم مبحث را به یک فعالیت عادی مبدل نماییم هرچند دیگران در مورد ما بد قضاوت کنند.
اگر برای خرید به مغازه میوه فروشی می رویم لازم نیست حتما چند کیلو موز و سیب و پرتقال بخریم چونکه همه ما می دانیم که دورریز میوه و سبزیجات در یخچالمان بیداد می کند و کافی است به برداشتن چند عدد سیب و پرتقال قناعت نماییم و از این رفتارمان شرمنده نشویم چونکه شرمندگی اصلی زمانی است که میوه ها می گندد و با شیرابه فراوان راهی محیط زیستمان خواهد شد.
شاید به این نکته دقت نکرده باشیم که بسته بندی محصولات هزینه زیادی برای محیط زیست دارند و در نهایت هم دور ریخته می شوند، مثلا اگر جعبه شکلاتی را برای یکی از دوستانمان می بریم بسته بندی مختلف همچون قالب پلاستیک، ساک، نخ، روبان و کاغذ بسیاری را برای چند عدد شکلات در نظر گرفته اند که همگی آن هزینه خواهد داشت و برایشان درختی قطع شده و مواد شیمیایی تولید شده و در بهترین حالت هم بیشتر از ۳۰ عدد شکلات در جعبه نخواهد بود و بقیه تشریفات هم به سطل زباله ریخته می شود.
اما در این موارد چه باید کرد؟ بهترین کار این است که خومان دست به کار شویم، شیشه خالی جای سس یا هرچیزی را پر از شکلات فله ای نماییم و روی آن یادداشت کوچکی برای یادگاری بنویسیم و از قضاوت نترسیم و برای دوستمان توضیح دهیم که هدفمان چه بوده است.
بی شک برخی کارهای کوچک که در منزل و فضای کار خوت انجام می دهیم بسیار پر ثمرتر از انتقادهای بی فایده از دیگران و دولت هاست و کافی است از همین امروز دیدگاهمان را نسبت به زندگی تغییر دهیم.




منبع:

1399/04/11
16:39:29
5.0 / 5
2850
تگهای خبر: آب , آتش , پاك , زندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه