شیوع باردیگر طاعون نشخوار کنندگان در طالقان
البرز مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز از شیوع باردیگر طاعون نشخوارکنندگان کوچک در طالقان اطلاع داد.
فردین حکیمی در گفت و گو با ایسنا، اعلام نمود: طبق گزارش واصله در اواخر تابستان بعضی از زیستگاه های حیات وحش مازندران بخصوص منطقه دلیر درگیر بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک شد و به سبب همجواری منطقه با زیستگاه های حیات وحش طالقان، مناطق مذکور تحت پایش های مستمر قرار گرفت.
حکیمی اضافه کرد: در نهایت در اوایل مهر ماه سالجاری طبق گزارش محیط بانان منطقه، شاهد تلفات حیات وحش( بز وحشی و اهلی) در یکی از مناطق طالقان بودیم که حدود ۲۹ راس از گونه بز وحشی( ماده) در اثر بیماری تلف شدند و با اقدامات بموقع و همکاری و مشارکت ادارات دامپزشکی، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، همیاران محیط زیست و جوامع محلی و با حمایت های فرمانداری طالقان در جهت پایش زیستگاه ها، خروج دام از منطقه آلوده، واکسیناسیون تکمیلی دام ها، سوزاندن لاشه ها و ضدعفونی کردن آبشخورها، این بیماری با حداقل تلفات کنترل شد.
حکیمی اظهار داشت: بر مبنای پایش منطقه توسط محیط بانان در ماه های آبان و آذر تلفاتی مشاهده نگردید و به نظر می رسید بیماری کنترل گردیده لیکن با عنایت به بارش برف و سرما در ارتفاعات، حرکت گله های کل از ارتفاعات ( مناطق همجوار با استان مازندران و مناطق درگیر با بیماری) به مناطق پایین دست و از سویی فصل سرمستی(جفت گیری) کل و بز، خطر شیوع مجدد بیماری پیشبینی می شد. بنابراین مناطق مستعد به سبب شیوع احتمالی با طاعون نشخوار کنندگان کوچک توسط محیط بانان و همیاران محیط زیست به صورت مستمر مورد رصد و پایش قرار گرفت. در نهایت به تاریخ ۱۵ دیماه ( حدود ۲۰ روز از زمان شروع سرمستی کل و بز)، لاشه ای از بز وحشی توسط محیط بانان در منطقه مشاهده شد.
حکیمی اظهار داشت: هر چند با عنایت به بارش برف در ارتفاعات، امکان تردد محیط بانان و سوزاندن لاشه با سختی و مشکلات فراوان همراه بوده لیکن تلاش خواهد شد ضمن مشارکت همیاران محلی، با برقراری امنیت در منطقه، از حرکت گله های آلوده به مناطق دیگر جلوگیری کرد.
حکیمی در انتها با اشاره به اینکه تعداد تلفات تابحال گسترده نبوده و بین سه تا چهار رأس برآورد می شود، خاطرنشان کرد: مشکلات محیط زیست حد و مرز نمی شناسند ازاین رو برای کنترل و ریشه کن کردن بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک( با عنایت به گدار حیات وحش) بعنوان یکی از تهدیدات جدی حیات وحش، نیازمند همکاری و همراهی استان های همجوار در جهت واکسیناسیون کامل دام های اهلی در زمان ورود دام ها به مراتع هستیم که این این مهم تحقق پیدا نکند زحمات سایر استان ها در جهت واکسیناسیون دام به منظور جلوگیری از بیماری، بی نتیجه خواهد بود.
منبع: پرشین رز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب