سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست تاكید كرد

تاثیر قابل توجه بارش های اخیر بر وضعیت تالاب ها

تاثیر قابل توجه بارش های اخیر بر وضعیت تالاب ها به گزارش پرشین رز سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به وضعیت تالاب های کشور اظهار داشت: هدف روز جهانی تالاب ها آگاهی بخشی درباره آن هاست.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا مجتبی ذوالجودی در نشست برخط روز جهانی تالاب ها که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاراه به تاریخچه روز جهانی تالاب ها تصریح کرد: هر سال روز دوم فوریه که به نام روز جهانی تالاب ها نامگذاری شده، بزرگ داشته می شود و هدف آن افزایش آگاهی درباره تالاب هاست. انعقاد کنوانسیون تالاب ها در سال ۱۹۷۱ در شهر رامسر که با حضور ۱۸ کشور برگزار شد، سبب شد تا این روز به این نام شناخته شود. در پی این رویداد در سال ۱۹۷۲ نشست بین المللی زیست محیطی تالاب ها انجام شد.

وی افزود: این روز فرصتی برای افزایش آگاهی عمومی، فردی، محلی، ملی و منطقه ای و حتی بین المللی درباره تالاب هاست. اهداف روز جهانی تالاب ها حفاظت، احیا و مدیریت خردمندانه تالاب هاست. مراسم این روز نیز پنجشنبه (۱۴ بهمن) در کنار تالاب بین المللی بختگان برگزار می شود.

سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها سازمان محیط زیست با اشاره به مسئله تالاب هامون اظهار داشت: حل این مشکل نیازمند دیپلماسی آب است. سد کمال خان که برای مدیریت آب کشور افغانستان راه اندازی شده، چالش های زیادی برای ورود سیلاب به هیرمند و هامون به وجود آورده است. متاسفانه مسائل داخل افغانستان موجب ایجاد مشکل برای دیپلماسی آب شده است. وزارت نیرو و وزارت امور خارجه پیگیر این مساله هستند و مقامات افغانستان نیز باید در نهایت قانع شوند. مراجع بین المللی نیز برای حل این مشکل به ما کمک می کنند.

ویدر پاسخ به سوال ایسنا درباره تاثیر بارش ها بر وضعیت تالاب های کشور افزود: حوضه آبخیز، به شدت تحت تاثیر شرایط جوی و بارش ها قرار دارد. بارش های اخیر نیز تاثیرات مثبت زیادی روی شرایط تالاب های ما داشته اند. این تاثیرات به میزانی بوده که مشکل تالابی مانند جازموریان حل شده است. نگاه ما به این بارش ها مثبت است و باتوجه به پیش بینی هواشناسی که طبق آن تا آخر زمستان وضعیت بارش نرمال و فراتر از نرمال خواهد بود، تغذیه آبی به حل قسمتی از مشکلات خشکسالی که از سالهای قبل هم وجود داشته کمک خواهدنمود.

ذوالجودی در آخر با اشاره به موضوع تالاب هورالعطیم اظهار نمود: مسئله این تالاب هم داخلی و هم خارجی است. وزارت نیرو از داخل در حد بضاعت حق آبه آنرا تامین می کند. از خارج کشور ترکیه با سد ایلیسو که روی دجله تاسیس شده، جلوی ۵۶ درصد آب را گرفته که خطری برای این منطقه به حساب می آید. امیدواریم با دیپلماسی آب این مشکل رفع گردد. تاثیر اجرای پروژه «گاپ» روی بین النهرین و ایران خیلی زیاد است.





منبع:

1400/11/10
21:53:47
5.0 / 5
802
تگهای خبر: آب , بارش , برگ , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه