به مناسبت روز ملی محیط بان

نیروهای داوطلب بدون آموزش و با دست خالی به جنگ آتش می روند

نیروهای داوطلب بدون آموزش و با دست خالی به جنگ آتش می روند پرشین رز: بیش از یك ماه است كه آتش به جان جنگل ها و مراتع كشور افتاده است. این آتش نه فقط از طبیعت و حیات وحش كشور جان ها گرفته بلكه تابحال پنج نفر از نیروهای داوطلب مردمی كه در اطفای حریق شركت كرده بودند نیز جان خودرا از دست داده اند. در سال های اخیر سازمان حفاظت محیط زیست بر شعار ۸۰ میلیون نفر، ۸۰ میلیون محیط بان تاكید كرده كه تحقق آن نیازمند انجام اقداماتی است. یك عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس ضمن اشاره به كمبود تجهیزات و عدم ارائه آموزش های لازم به نیروهای داوطلب اطفای حریق، بر لزوم ارائه آموزش به این افراد و آمادگی بیشتر سازمان های ذی ربط برای اطفا و پیش گیری از آتش سوزی تاكید نمود.



به گزارش پرشین رز به نقل از ایسنا، مبحث کمبود تجهیزات برای اطفای حریق مساله ای بود که از آغاز آتش سوزی های جنگلی چه از جانب مسؤلان و چه از جانب فعالان محیط زیست و نیروهای داوطلب مطرح می شد اما حالا در کنار این، مبحث مدیریت و آموزش نیروهای داوطلب اطفای حریق پر رنگ شده است؛ نیروهایی که با ساده ترین امکانات اطفا (شاخ و برگ درختان) و بدون آموزش های حرفه ای به میدان آتش می روند تا از خانه خود محافظت کنند. امید سجادیان با تاکید بر اینکه اطفای حریق و مدیریت بحران حین آتش سوزی علمی است که احتیاج به آموزش های مختلفی دارد، به ایسنا می گوید: بیشتر نیروهای داوطلب مردمی که در عملیات اطفای حریق شرکت می کنند، آموزشی در اینباره ندیده اند و تجهیزات و مدیریت آنها در منطقه هم ضعیف است. خیلی از این فعالان محیط زیست بر مبنای آموخته های تجربی خود، حین اطفای آتش عمل می کنند و گاهی اوقات هم مانند موارد اخیر جان خویش را از دست می دهند.

او با اشاره به اینکه علاوه بر این وضعیت تجهیزات نیروهای داوطلب خوب نیست، ادامه می دهد: بعضی از تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق در جنگل ها و مراتع همچون کفش و لباس مناسب و دمنده آتش از راه کمک های مردمی در اختیار نیروهای داوطلب اطفا قرار گرفته است اما در کنار این نیاز است که این افراد آموزش های لازم را هم ببینند.

پس از اینکه طی روزهای اخیر برخی از فعالان محیط زیست حین اطفای آتش جان خویش را از دست دادند، سایر نیروها جهت شرکت در عملیات اطفا با محدودیت هایی مواجه گشتند. سرهنگ محبت خانی - فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست - در نشست خبری خود گفته بود که حفظ جان افرادی که به صورت داوطلبانه برای خاموش کردن آتش به ما کمک می کنند بسیار با ارزش است و ما از نیروهای داوطلب می خواهیم که در کنار محیط بانان در منطقه گرفتار حریق به فعالیت بپردازند و تحت نظارت نیروهای جنگلبانی یا محیط بانی باشند. سجادیان هم در اینباره می گوید: متاسفانه با اتفاقات اخیر و فوت پنج نفر از نیروهای مردمی، شرکت افراد داوطلب در اطفای آتش سخت تر شده است. هم خانواده ها نگران جان عزیزان خود هستند و هم نیروهای سازمانی سختگیری بیشتری نسبت به حضور این افراد نسبت به قبل دارند.

او که خود در چندین عملیات اطفای حریق طی روزهای اخیر حضور داشته است به افراد داوطلب سفارش می کند که به علت کمبود تجهیزات اطفای حریق به نقاط صعب العبوری که آتش در آن گسترش یافته نروند و در هر گروه اطفا حتما یک فرد باتجربه و آموزش دیده حضور داشته باشد.

مشکل دیگری که نیروهای داوطلب با آن مواجه اند حذف بند حمایت مالی از آنها در صورت صدمه دیدن حین عملیات اطفای حریق، از قانون پشتیبانی از محیط بانان است. فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست پیش از این در اینباره تصریح کرده بود: یکی از بندهای قانون پشتیبانی از محیط بانان درباره جبران هزینه های درمانی و بیمه همیاران طبیعت بود که در آتش سوزی ها صدمه می بینند اما این بند در شورای نگهبان به علت مسائل مالی حذف شد. هر چند که در مقابل سازمان جنگل ها تعدادی بیمه بی نام برای حمایت مالی از این افراد تهیه کرده است اما سجادیان می گوید: هم اکنون حمایت مالی از این نیروهای مردمی وجود ندارد و ما دقیق نمی دانیم که سازمان جنگل ها چه تعداد بیمه بی نام برای ما تهیه کرده است. ازاین رو پیشنهاد ما به انجمن های محیط زیستی و نیروهای داوطلب این بود که خود پیگیر بیمه های بی نام برای نیروهای اطفای حریق باشند تا اگر اتفاق ناگواری رخ دهد بتوانند تز آن استفاده کنند.

نقاط مختلف جنگل های زاگرس در کشور چندین روز است که در آتش می سوزد و بر مبنای پیشبینی ها تا آخر فصل گرم سال شرایط همین گونه خواهد بود. عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس در انتها با اشاره به اینکه متاسفانه سال جاری آتش سوزی ها بیشتر از همیشه است و حتی در بعضی شهرستان های زاگرس طی یک روز چندین مورد آتش سوزی داشتیم، اظهار می کند: به صورت کلی بیشتر از ۹۰ درصد از آتش سوزی ها در طبیعت علت انسانی دارد. زغال گیری، زمین خواری، اختلافات محلی، آتش زدن زمین های کشاورزی و.... همچون این عوامل انسانی است. متاسفانه هماهنگی های بین بخشی در بعضی مواقع برای اطفای آتش ضعیف است و گاهی که بالگرد نیاز است بموقع نمی رسد. بطور قطع ما تا آخر تابستان با آتش سوزی های جنگلی دست و پنجه نرم خواهیم کرد ازاین رو نیاز است که آمادگی سازمان ها برای اطفا و پیشگیری بیشتر شود.





منبع:

1399/04/13
12:34:09
5.0 / 5
2977
تگهای خبر: آتش , بحران , برگ , حفاظت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
persianrose.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پرشین رز محفوظ است

پرشین رز

گل و گیاه